Af Ritzau - 15/11-16 23:48; Opdateret: 16/11-16 00:23

Assad kalder Trump og Putin \Assad kalder Trump og Putin "allierede" i kampen mod terror

Bashar al-Assad håber, at USA's kommende præsident vil holde sit ord og intensivere kampen mod jihadister.

storybild

Sammen med blandt andet Rusland og Iran vil USA være en naturlig allieret i kampen mod terror, mener Syriens præsident, Bashar al-Assad. (Billede: Scanpix/Ho)

I sin første reaktion på Donald Trumps valgsejr i sidste uge siger Syriens præsident, Bashar al-Assad, at den kommende amerikanske præsident vil være en "naturlig allieret", hvis han holder sit løfte om at ville bekæmpe "terrorister".

Assad siger dog samtidig, at han er usikker på, hvorvidt den amerikanske milliardær vil være i stand til at holde sit ord og intensivere kampen mod jihadister.

Det fortæller den syriske præsident i et interview tirsdag med den portugisiske tv-station RTP ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi ved ikke, hvad han (Trump, red.) har tænkt sig at gøre, men hvis han vil kæmpe mod terroristerne, så vil vi selvfølgelig være allierede - naturligt allierede sammen med også russerne, iranerne og mange andre lande, siger Assad.

Under den amerikanske præsidentvalgkamp har Donald Trump gentagne gange sagt, at USA bør gøre mere for at bekæmpe Islamisk Stat (IS). Og det falder i god jord hos den syriske præsident.

- Det lyder lovende, men kan han levere, spørger Bashar al-Assad.

- Kan han gøre noget? Hvad med dem i hans regering, som trækker i den modsatte retning? Hvad med medierne, som var imod ham? Hvordan skal han håndtere dette?

- For os er det derfor stadig uklart, om han kan leve op til sine løfter, siger Assad.

- Og derfor er vi også forsigtige med at dømme ham. Særligt fordi han ikke har haft en politisk position tidligere, tilføjer den syriske præsident.

USA står i spidsen for en international koalition, der gennemfører luftangreb mod jihadister fra IS i Syrien og nabolandet Irak. Koalitionen støtter samtidig oprørere, der kæmper mod Assads regime.

I et interview med The New York Times 26. marts sagde Trump, at han mener, at "tilgangen til at bekæmpe Assad og Isis (IS, red.) er både vanvittig og idiotisk".

- Du kan ikke bekæmpe to personer, der kæmper mod hinanden. Du er nødt til at vælge den ene eller den anden, lød det.

Under valgkampen har Donald Trump i øvrigt lovet at forbedre USA's forhold til Assads vigtigste allieret, Rusland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Han holdt tungen lige i munden: Et...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx