Af Ritzau - 07/04-16 15:43; Opdateret: 07/04-16 16:22

Rejsende til Sverige skal fortsat huske at tage pas medRejsende til Sverige skal fortsat huske at tage pas med

Sveriges regering har besluttet at forlænge grænsekontrollen med 30 dage til nu 8. maj.

storybild

Svensk grænsekontrol forlænges med 30 dage til 8. maj. Arkivfoto fra togstation i Københavns Lufthavn. (Billede: Polfoto/Lars Krabbe)

Den svenske regering har besluttet at forlænge grænsekontrollen med 30 dage. Det oplyser Sveriges indenrigsminister, Anders Ygeman (S), ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Dermed er kontrollen ved de svenske grænser forlænget til den 8. maj.

- Vores myndigheder har fortsat samme vurdering af orden og sikkerhed, siger Anders Ygeman i en pressemeddelelse om beslutningen.

Grænsekontrollen indebærer, at politiet kontrollerer alle personer, der rejser ind i Sverige, ved grænsen. De rejsende skal kunne fremvise pas eller andet id.

Allerede i november indførte Sverige midlertidig grænsekontrol, hvor der blev foretaget stikprøver af de rejsende ved grænserne. Beslutningen blev truffet, efter at Sverige på to måneder havde modtaget omkring 80.000 ansøgninger om asyl.

I midten af december besluttede et stort flertal i Riksdagen at indføre egentlig id-kontrol på rejsende til Sverige. Grænsekontrollen trådte i kraft 4. januar og er siden blevet forlænget flere gange.

/ritzau/TT

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx