Af Lars Dinesen - 23/08-15 20:17

Politi bruger vandkanoner mod protester i LibanonPoliti bruger vandkanoner mod protester i Libanon

Tusinder protesterer mod regeringen i Libanon, hvor affaldskrise er ved at udvikle sig til en politisk krise.

Bildstrecke im Grossformat »

Sikkerhedsstyrker i Libanon tog søndag vandkanoner i brug og skød varselsskud op i luften i et forsøg på at sprede demonstranter ved regeringshovedkvarteret i Beirut, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Libanesisk tv viser billeder af demonstranter, der kaster sten og fyrværkeri mod politiet.

De tusinder af demonstranter er rasende over, at regeringen ikke har formået at løse problemet med at få fjernet affald fra byens gader.

Krisen begyndte i sidste måned, da en overfyldt losseplads uden for Beirut blev lukket. Siden har problemet bredt sig til andre dele af landet.

Italiens kystvagt redder 3000 i 18 synkefærdige både
Italiens kystvagt redder 3000 i 18 synkefærdige både

Stanken af affald er blevet uudholdelig i de varme sommertemperaturer, og vrede indbyggere beskylder uduelige politikere og splittelse mellem partierne for at være skyld i problemet.

Aktivister fra en ny bevægelse, der kalder sig "Du Stinker!", har slået telte op på en plads i det centrale Beirut og lovet at blive på pladsen, så længe den "korrupte" regering er ved magten.

Lørdag skød politiet med gummikugler og brugte tåregas og vandkanoner mod de demonstranter, der protesterer mod Libanons "politiske dysfunktion". Over 30 mennesker blev såret.

DF vil hjælpe flygtninge i nærområde - ikke i Danmark
DF vil hjælpe flygtninge i nærområde - ikke i Danmark

Søndag morgen lovede premierminister Tammam Salam i en udtalelse på tv, at de ansvarlige for vold mod demonstranter vil blive stillet til ansvar, rapporterer tv-stationen al-Jazeera.

Hans tale blev af nogle demonstranter mødt med råb om, at "Folket ønsker regimets fald!" - et slagord, der blev brugt under de store oprør i andre arabiske lande i 2011.

Premierminister Salam siger, at der er hasteindkaldt til møde på torsdag, hvor regeringen vil forsøge at finde en løsning på problemet.

Han antyder samtidig i sin tale søndag, at han vil træde tilbage, hvis det ikke kan lade sig gøre at finde en løsning. I så fald er der slet ikke brug for en regering, siger han ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

LÆS OGSÅ: Syrien: Israel bomber prosyrisk palæstinensisk milits

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx