Af - 01/02-16 20:26

Skole skriver rørende brev til elever før de får deres karakterSkole skriver rørende brev til elever før de får deres karakter

En irsk skole sendte et rørende brev til deres elever, lige før de modtog deres sidste eksamenskarakter. Se, hvad der stod i brevet her.

Bildstrecke im Grossformat »

Et brev fra en grundskole til skolens afgangselever er de seneste dage gået viralt med dets rørende budskab, efter en forælder lagde det på facebook.

Det var skolen Harmony Hill Primary School i byen Lisburn i Nordirland, der valgte at vise deres elever en smuk gestus, da den forleden vedlagde det smukke brev sammen med elevernes sidste eksamenskarakter.

Skolen bad eleverne læse brevet, før de åbnede konvolutten med karakteren.

8-årige Mathias skriver rørende brev til minister: Jeg bliver stresset af at gå i skole
8-årige Mathias skriver rørende brev til minister: Jeg bliver stresset af at gå i skole

Brevet skulle få eleverne til at forstå, at alt i verden ikke drejer sig om karakterer, og at et tal på baggrund af en test ikke definerer dig som person.

Det skriver BBC.

"Inde i konvolutten er der en karakter. Det er en karakter, du har ventet på, men måske er det ikke den karakter, du har håbet på", indleder skolen brevet.

"Hvis det er tilfældet, er det kun naturligt, at du føler dig skuffet (...) men vi vil ikke være skuffede over dig", står der i teksten, der er underskrevet "med kærlighed fra hele personalet".

Jakob på 14 er autist og skriver stærkt læserbrev om vigtigt skoleproblem: Børnene frøs mig ude
Jakob på 14 er autist og skriver stærkt læserbrev om vigtigt skoleproblem: Børnene frøs mig ude

Herefter beskriver skolen, hvordan ikke alt her i livet arter sig, som vi godt kunne tænke os det, og hvordan det kan tage lidt tid, før man får styr på sine tanker og følelser omkring det.

Brevet beskriver også, at skolen ved, at hver og én af eleverne har knoklet meget hårdt og med "en god attitude".

"Faktisk tror vi på, at din attitude, og hvem du er som person er meget vigtigere endnu nogen som helst testkarakter (...) Du er ganske enkelt "unik" og vi er meget stolte af dig", står der i brevet, der fortsætter med at fortælle, at uanset hvilken skole, eleverne skal videre til efter sommerferien, er den fremtidige skole meget heldig at få dem som elever.

SF vil afskaffe karakterer i gymnasiet - EL er også klar
SF vil afskaffe karakterer i gymnasiet - EL er også klar

Skolen fortsætter herefter med at opfordre eleverne til ikke at give op, når de møder modstand i fremtiden og i stedet vokse op som søde, omsørgsfulde og generøse voksne, der gør en forskel i verden.

"Husk, at karakteren i denne konvolut bare er en karakter for en test. Den kan ikke måle, hvor fantastisk du er! So uanset, hvad der sker de næste få minutter, så skal du fejre DIG", afslutter skolen brevet.

Skolens inspektør Harry Greer fortæller ifølge BBC, at det var viceinspektøren Hillary Johnston, der fik idéen til brevet og at skolen værdsætter alle dens elever.

- Det er livsvigtigt for os, at der bliver taget sig godt af børnene, og at hele barnet bliver fejret, uanset hvad de opnår, fortæller han.


Karakterfokus får gymnasieelever til at frygte fejl
Karakterfokus får gymnasieelever til at frygte fejl

LÆS OGSÅ: Karakterer får flest mønsterbrydere på universitetet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx