Af Ritzau - 29/12-16 02:36; Opdateret: 29/12-16 04:06

Australsk politi smadrer kæmpe narkoring og fængsler 15Australsk politi smadrer kæmpe narkoring og fængsler 15

Kokain til en værdi af næsten 2 milliarder kroner er blevet beslaglagt. 15 mennesker er blevet anholdt.

storybild

Politiet i Australien har ifølge sig selv forhindret mere end et ton kokain fra at ramme de australske kyster. Arkiv. (Billede: Free/Colourbox)

Australsk politi har fængslet 15 personer i en gigantisk sag om kokainsmugling. De 15 mænd skal have været en del af et smuglersyndikat, der ifølge politiet har forsøgt at smugle mere end et ton kokain til Sydney.

Kokainen har en samlet værdi af 360 millioner australske dollar. Det svarer til omkring 1,8 milliarder danske kroner.

Smuglerringen har angiveligt brugt fiskebåde til at smugle kokainen ind i Australien, oplyser australsk politi. Politiet kalder aktionen for yderst kompleks.

- Det har været en længerevarende, samlet operation, der beviser, at samarbejdet mellem politi og grænsekontrol kan stoppe disse internationale kriminelle netværk, siger kommissær Chris Sheehan fra det Australske Føderale Politi.

- Vi har stoppet mere end et ton kokain fra at ramme de australske kyster, og det er den største kokainfangst nogensinde i Australien.

Flere australske myndigheder og politikredse har arbejdet på sagen i mere end to år. 500 kilo kokain blev beslaglagt 1. juledag ved Parsley Bay i staten New South Wales.

Yderligere 600 kilo kokain blev beslaglagt i marts på Tahiti. Kokainen skulle angiveligt være på vej mod Australien.

Politiaktionen er døbt "Operation Okesi", og den har været mørklagt siden starten, på trods af at politiet løbende har lavet store beslaglæggelser.

Politiet mener, at kokainen stammer fra Chile og er sejlet til områder nær Australien. Udvekslingen af kokainen skal være sket på åbent hav, hvor både fra Australien skal have samlet den op for at fragte den til Sydney.

Det er hovedsageligt omkring Sydneys populære fiskemarked, at politiet har lavet deres overvågning.

14 af de anholdte mænd er australiere, mens den sidste er fra New Zealand. De er mellem 29 og 63 år og bosat i flere forskellige australske stater.

Flere australske medier fortæller, at en tidligere kendt rugbyspiller skulle være en del af smuglersyndikatet. En kendt caféejer fra det populære strandområde Bondi Beach skulle også være på listen over anholdte.

De anholdte ventes at blive stillet for en dommer torsdag. Strafferammen går op til livstid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
DMI advarer: Risiko for skybrud og...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx