Af - 06/09-15 17:07; Opdateret: 06/09-15 17:48

Gik livsfarligt i søvne: Her er hendes ansigt efter ulykkenGik livsfarligt i søvne: Her er hendes ansigt efter ulykken

For nogle er det 'at gå i søvne' en dødsensfarlig lidelse. Kelly overlevede, men kommer aldrig til at have stilletter på igen.

Bildstrecke im Grossformat »

En 26-årig kvinde fra Storbritannien fortæller nu om, hvordan hendes søvngængeri næsten kostede hende livet, da hun satte sig bag rattet på sin bil og kolliderede med et træ flere kilometer fra sit hjem.

Det skriver engelske Metro.

Efter en hyggelig aften ude med vennerne i Birmingham i maj 2013 var den 26-årige Kelly Jackson egentlig dykket ned under dynen i sin seng. Men på et tidspunkt i løbet af natten gik hun i søvne, og satte sig bag rattet i sin Mini Cooper, drejede nøglen og trillede ud på vejen.

Alt sammen uden at være vågen.

Køreturen i søvne kunne være endt med dødelig udgang for Kelly, men slap med blot at miste et ben, få en skade på hjernen og nogle slemme forbrændinger i tilgift. Efterfølgende har hun gennemgået en række af plastikoperationer, der skulle genskabe hendes ansigt.

16-årig teenager brugte snedigt trick til at fake graviditet
16-årig teenager brugte snedigt trick til at fake graviditet

Kelly hilste på sin bedstemor, der så, at hun gik i op ad trappen og i seng. Senere på natten fandt man den forulykkede kvinde, der havde torpederet et vejtræ. Hun var iklædt sin pyjamas.

Efter det fulgte et koma, og mange dage, hvor den unge kvinde ikke kunne huske fra den ene dag til den anden. Hun blev nødt til at føre dagbog over de besøgende venner og familiemedlemmer, så hun vidste, hvad hun havde talt med dem om, når hun så dem næste gang.

- Jeg har ingen erindring om selve ulykken. Jeg formoder, at jeg aldrig får at vide, hvad der skete, men nu er jeg bare heldig at være i live, siger den 26-årige kvinde og fortsætter:

Dansk teenager reddede kvindes liv: Nu hyldes han med dusør
Dansk teenager reddede kvindes liv: Nu hyldes han med dusør

- Jeg tager ikke på vej over mit ben, jeg priser mig bare lykkelig over, at jeg er i live. Jeg har ikke rigtig haft nogle dage, hvor jeg har været nede i møget, men jeg er lidt den utålmodige type, og synes, at helingsprocessen har været lidt for langsom.

Ud over at have mistet det kønne ansigt, hun havde inden ulykken, så er den unge søvngænger ked af en af de konsekvenser, der følger med, når man har mistet et ben.

- Jeg har stadig lang vej igen. Jeg ved, at det sikkert lyder fjollet, men jeg er kun 1,5 meter høj og jeg plejede altid at have høje hæle på, så jeg er ked af, at jeg aldrig kommer til at have stilletter på igen, siger Kelly Jackson.

Nu taler hun ud som sin ulykke og vil til at give tilbage det sundhedspersonale, der har hjulpet hende så meget.

Ville springe ud fra bro - disse tre ord reddede ham fra selvmord
Ville springe ud fra bro - disse tre ord reddede ham fra selvmord

- Jeg har taget imod så meget hjælp fra sygeplejerske, kirurger, praktiserende læger og terapeuter. Jeg vil bare gerne give hospitalet noget tilbage og selvfølgelig også til de velgørende organisationer, der hjalp mig med at få det bedre, siger den 26-årige Kelly.

Den uheldige søvngænger har nu tænkt sig at rappelle ned af siden på byens 150 meter høje Hilton Hotel. Hun håber på, at den spektakulære bedrift kan rejse nogle penge til hospitalet og velgørenhed.

- Jeg har brugt to år på at tage imod, siger hun.

LÆS OGSÅ: Teenager sendt hjem for at være uanstændigt klædt: Havde købt tøj hos chefen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx