Af Ritzau - 24/03-17 14:42; Opdateret: 24/03-17 15:43

Mindst 12 mennesker omkommer ved forlis ud for TyrkietMindst 12 mennesker omkommer ved forlis ud for Tyrkiet

12 syrere omkom, heraf fem børn, efter båd gik ned i Det Ægæiske Hav ud for Tyrkiet, skriver tyrkiske medier.

storybild

Det frygtes, at 250 afrikanske migranter druknede torsdag i Middelhavet. En båd med migranter og flygtninge om bord sank fredag i Det Ægæiske Hav ud for Tyrkiets kyst. Mindst 11 mennesker omkom og fire savnes, oplyser den tyrkiske tv-station NTV ifølge Reuters. (Billede: Reuters/Yannis Behrakis)

En lille båd med syriske flygtninge om bord sank fredag i Det Ægæiske Hav ud for Tyrkiets kyst. Mindst 12 mennesker er omkommet og tre savnes, oplyser den tyrkiske tv-station NTV ifølge Reuters.

Alle ofrene er syrere, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Dogan. Der var i alt 22 mennesker om bord.

Redningsmandskab fik reddet syv mennesker fra det synkende fartøj ud for byen Kusadasi, skriver Dogan.

Tv-optagelser viser lig, som er skyllet op på kysten nær byen.

Tyrkisk politi har anholdt to tyrkere, som menes at have arrangeret sejladsen. Båden havde kurs mod Grækenland. De to tyrkere blev anholdt, da de svømmede i land, skriver Dogan.

Torsdag fandt et andet forlis sted på Middelhavet ud for Libyens kyst. Det frygtes, at 250 afrikanske migranter druknede her.

Over 6000 migranter og flygtninge er i de seneste dage reddet på den centrale middelhavsrute fra Libyen til Italien, oplyste Den Internationale Migrant Organisation, IOM, i sidste uge.

- På grund af det varmere vejr begiver stadigt flere sig ud på havet nu, sagde IOM.

500 migranter og flygtninge menes at være druknet i år indtil nu.

En flygtningeaftale mellem EU og Tyrkiet fra marts 2016 betyder, at migranter, der ankommer til Grækenland fra Tyrkiet, skal sendes tilbage til Tyrkiet.

For hver syrisk statsborger, der sendes tilbage til Tyrkiet, skal en anden syrer hentes fra en flygtningelejr i Tyrkiet og genbosættes i EU.

Der befinder sig i dag omkring 14.000 flygtninge og migranter i lejre på græske øer tæt på Tyrkiet. I hele Grækenland er over 60.000 personer strandet.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx