Af Ritzau - 14/12-16 23:33; Opdateret: 15/12-16 01:57

Hackerangreb har ramt en milliard Yahoo-brugereHackerangreb har ramt en milliard Yahoo-brugere

Data fra mere end en milliard Yahoo-brugere er angiveligt blevet stjålet i et hackerangreb i 2013.

storybild

Data fra mere end en milliard Yahoo-brugere er angiveligt blevet stjålet i et hackerangreb i 2013 (arkivfoto). (Billede: Reuters/Dado Ruvic)

Internetselskabet Yahoo melder onsdag om et nyopdaget hackerangreb, der foregik i 2013. Her blev data fra mere end en milliard brugere angiveligt stjålet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Yahoo mener, at en uautoriseret tredjepart i august 2013 stjal data forbundet til mere end en milliard brugerkonti, lyder det fra selskabet i en skriftlig erklæring.

Det har endnu ikke været muligt at slå fast, hvem der stod bag tyveriet.

De stjålne data drejer sig sandsynligvis om blandt andet navne, e-mail-adresser, telefonnumre og passwords.

Yahoo tror ikke, at oplysninger om betalingskort og kontooplysninger er blevet berørt.

Selskabet er i gang med at informere brugere, der kan have været ofre for hackerangrebet. Det har også sat gang i tiltag, der skal sikre brugernes konti.

Ifølge Yahoo har det nyopdagede angreb ikke noget at gøre med det, der fandt sted i 2014, og som ramte 500 millioner brugere.

Da angrebet i 2014 blev kendt i september i år, blev det betragtet som det største eksempel på cyberkriminalitet nogensinde.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er fortsat ikke opklaret, hvem der stod bag angrebet i 2014. Yahoo gav i september udtryk for, at angrebet måske er udført af "statsstøttede" it-eksperter, skriver AFP.

Nyheden, om at hackere igen har formået at trænge ind i Yahoos systemer, kommer på et ubelejligt tidspunkt for selskabet, der var blandt internettets pionerer.

Yahoo, der har skrantet økonomisk i flere år, fører samtaler med teleselskabet Verizon om et salg af sin kerneforretning for 4,8 milliarder dollar.

Da hackerangrebet i 2014 kom til offentlighedens kendskab i efteråret, truede det ifølge AFP med at afspore det mulige salg til Verizon eller udløse et nedslag i prisen.

- Vi vil analysere betydningen af denne nye udvikling, før vi tager en endelig beslutning, meddelte Verizon i oktober ifølge Reuters.

Yahoo var i 1990'erne et af de mest succesrige og værdifulde internetselskaber i verden.

Da investorer omkring årtusindskiftet hamstrede aktier i internetselskaber, skød værdien af Yahoo i vejret.

Da aktiekursen toppede, havde Yahoo en markedsværdi på omkring 125 milliarder dollar. Siden er værdien raslet ned, og Yahoo har ikke formået at holde trit med selskaber som for eksempel Google.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx