Af Lars Dinesen - 05/08-17 15:33; Opdateret: 05/08-17 21:07

Hun fotograferede skærmen på flypassagers telefon: Nu hylder politiet hende som heltHun fotograferede skærmen på flypassagers telefon: Nu hylder politiet hende som helt

En årvågen amerikansk børnehaveklasselærerinde greb øjeblikket, da hun læste noget foruroligende på en mandlig flypassagers telefonskærm.

storybild

Modelfoto

Ved landing blev manden, og senere en kvinde, anholdt for børnemisbrug.

Det skriver BBC.

Det taler normalt imod almindelig flyetikette at glane med, når en medpassager bruger sin mobiltelefon, men i dette tilfælde viste det sig helt klart at være retfærdiggjort. Den unge underviser kiggede manden, der sad foran hende over skulderen. Manden brugte så stor en skrifttype på sin i forvejen store smartphone, at den dystre beskedudveksling sprang kvinden i øjnene. Den 56-årige mand planlagde et overgreb på børn.

Kvinden tog billeder af skærmen og gav personalet ombord på Southwest-flyet besked om mandens ubehagelige korrespondance. Ved ankomst i den californiske lufthavn, Mineta San Jose International Airport, blev manden konfronteret med billederne af ordensmagten, som kvinden havde taget af hans telefon. Han afviste i første omgang. Der var blot tale om en fantasi, påstod han. Yderligere politiarbejde kom dog frem til et andet resultat, og efterforskerne fandt frem til, at der var tale om to virkelige børn på fem og syv år, der skulle misbruges.

Efterforskeren Brian Spears fra politiet i San Jose tøver ikke med at hylde den kvindelige lærerinde for hendes beslutning om at skride til handling. Han siger, at han ville være på bar bund i sagen uden hendes hjælp.

»Jeg lod hende vide, lige med det samme, at hun var min helt,« siger han til flere medier og siger yderligere overfor NBC Bay Area.

»Hvis det ikke havde været for den unge kvindes handlinger, så havde der fundet endnu et overgreb sted.«

Politibetjenten er rystet over, hvor skødesløs manden var med sin beskedudveksling.

»Det var nærmest som om, at han reklamerede med samtalen,« siger Brian Spears.

Ud over den 56-årige mand, der kommer fra Tacoma i Washington State på USAs vestkyst, er hans 50-årige kvindelige kæreste igennem et år også sigtet i sagen.

Mandens sigtelser lyder på to forhold om forsøg på mishandling af børn og to forhold om planlægning af en sexualforbrydelse. Kvinden er blevet anholdt med sigtelse om seksuel udnyttelse af en mindreårig, voldtægt af et barn og omgang med afbilledninger af mindreårige, der udfører seksuelle handlinger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx