19/11-15 15:23; Opdateret: 19/11-15 16:04

Sverige vil forlænge grænsekontrol af frygt for terrorSverige vil forlænge grænsekontrol af frygt for terror

Det er primært terrortruslen, som betyder, at Sverige vil forlænge grænsekontrollen ifølge statsministeren.

Bildstrecke im Grossformat »

Den svenske regering vil forlænge grænsekontrollen til 11. december på grund af terrortruslen, siger statsminister Stefan Löfven torsdag på et pressemøde.

Samtidig siger han, at Sverige har været naiv i sit syn på ekstremisme.

- Det er vigtigt, at Sverige står samlet. Der er ikke plads til partipolitisk mundhuggeri, siger han om at øge grænsekontrollen.

Grænsekontrollen blev indført efter en stigning i antallet af flygtninge og migranter, som kommer til landet, men forlænges altså af frygt for terror. Hvor længe, den skal vare ved, kan han ikke sige.

Statsministerens udmelding, om at Sverige har været naiv, kan betegnes som et nybrud i forhold til den tidligere tilgang.

Derfor er regeringen klar til at afprøve øget kameraovervågning, overvågningen af computere og datatrafik, samt øget kontrol af pas, lyder det på pressemødet.

Statsministeren henviser til den svenske efterretningstjeneste, Säpos, informationer om, at 300 er rejst til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat, og at omkring 120 er vendt tilbage til Sverige.

Onsdag modtog dansk politi en anmodning fra svenske kolleger om at lede efter en terrormistænkt mand, som politiet mener har haft terrorplaner mod Sverige.

Ifølge svenske medier er der tale om irakeren Mutar Muthanna Majid. Han har siden tirsdag ifølge Ekstra Bladet været anholdt in absentia i Sverige.

- Jeg var rystet over, at vi har sådanne mennesker, som kan tænkes at sympatisere med og kæmpe for sådanne onde kræfter, siger Stefan Löfven.

Säpo mener, at han er medlem af Islamisk Stat, og at han kom til Sverige for nylig for at begå et terrorangreb i Europa.

LÆS OGSÅ: Østrig opfører et hegn på grænsen til Slovenien

LÆS OGSÅ: Ekspert: Svensk grænselukning kan have den modsatte effekt

LÆS OGSÅ: Blå lejr vil have Løkke til at fokusere på grænsekontrol

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx