Af - 03/06-17 11:46

Mand med ny tatovering døde - efter han ignorerede vigtigt rådMand med ny tatovering døde - efter han ignorerede vigtigt råd

Advarsel: Et billede nedenfor kan virke stødende.

storybild

Gode råd er dyre.

Det må være konklusionen på en forfærdelig sag, der endte med at koste en 31-årig mexicaner livet. Det skriver forskningsinstituttet BMJ Case Reports.

Manden havde netop fået lavet en ny tatovering på sin læg, og med sådan en følger der altid nogle råd. Et af dem er, at man skal vente to uger, før man kaster sig ud og bader i havet, men det råd ønskede den 31-årige mand ikke at følge. BT har tidligere skrevet om tatoveringer - i dette tilfælde om, hvorfor en dansk læges kalder tatoveringer for 'tikkende bomber'.

Har du overvejet at få en tatovering? Så tjek lige disse billeder først
Har du overvejet at få en tatovering? Så tjek lige disse billeder først

I stedet hoppede han i badebukserne fem dage efter og badede i den mexicanske golf. Problemet var dog, at tatoveringssåret stadig var 'friskt', så det optog en kødædende bakterie, mens han befandt sig i vandet. Bakterien endte med at koste manden livet.

Det var ellers ikke noget, som den mexicanske mand mærkede i momentet. Dagen efter svømmeturen udviklede han imidlertid feber, kuldegysninger og fik røde mærker omkring tatoveringen, der forestillede et religiøst kors.

Hun var træt af sin tatovering og fik den fjernet: Nu advarer hun andre mod metoden
Hun var træt af sin tatovering og fik den fjernet: Nu advarer hun andre mod metoden

Han fik det dårligere og dårligere de efterfølgende dage, og til sidst tog han på hospitalet. Lægerne blev straks bekymrede over de nu lilla mærker omkring tatoveringen, men situationen skulle blive langt mere alvorlig.

Hurtigt fik han antibiotika mod bakterien, der dræber 60 procent ud af de personer, som optager den, men lige lidt hjalp det, for hurtigt begyndte hans organer at svigte. To måneder efter døde manden på hospitalet efter at have kæmpet en lang kamp mod den frygtelige bakterie.

Bakterien optages lettere hos personer, der har et svagt immunforsvar eller andre skavanker, og i det her tilfælde mente lægerne, at mandens daglige forbrug af op til seks øl havde forårsaget en svag lever, der gav ham en større risiko for at optage bakterien.

GALT ELLER GENIALT: Er det her Danmarks DUMMESTE fan-tatoveringer?
GALT ELLER GENIALT: Er det her Danmarks DUMMESTE fan-tatoveringer?

Bakterien er navngivet Vibrio Vulnificus og kan optages i kroppen, hvis man svømmer med åbne sår eller spiser rå skaldyr. Bakterien og dens følgesygdom kendes i Danmark som havkolera, og i 2006 var der flere tilfælde af sygdommen i Danmark, hvoraf et havde dødelig udgang.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx