Af Ritzau - 19/08-16 16:22

Antallet af turister i Frankrig falder drastiskAntallet af turister i Frankrig falder drastisk

Færre udlændinge vil holde ferie i Frankrig, viser officielle tal. Dårligt vejr og terror får skylden.

storybild

Frankrig er normalt et meget populært land, men i år ser populariteten ud til at være under pres på grund af terror, arbejdskonflikter og dårligt vejr. (Billede: Scanpix/Alain Jocard)

Frankrig er traditionelt et af verdens mest populære turistlande, men nu har de lokale myndigheder registreret en kraftig nedgang i antallet af udenlandske turister.

Det statistiske kontor INSEE siger, at i årets andet kvartal er antallet af udenlandske turister, der overnatter i Frankrig, faldet med 8,5 procent sammenlignet med de samme tre måneder i 2015.

I Paris, den franske hovedstad, er faldet større end landsgennemsnittet, nemlig 12,9 procent.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at faldet er sket i en periode, hvor vejret har været dårligt, hvor der har været arbejdskonflikter, og hvor Frankrig stadig har været meget berørt af det store terrorangreb i Paris i november 2015.

Da blev 130 mennesker dræbt af terrorister fra Islamisk Stat.

Begivenhederne på Bastilledagen 14. juli i Nice i Sydfrankrig ventes også at gøre et indhug i turismen i negativ retning. Denne dag kørte en mand i en lastbil ind i en menneskemængde i Nice og dræbte 85 mennesker.

Islamisk Stat har senere taget skylden for angrebet, der udløste mange ferieaflysninger.

På tv har potentielle turister set reportager fra Frankrig, hvor der ikke er blevet samlet skrald ind i Paris på grund af arbejdskonflikt, og der har desuden været strejker inden for blandt andet togdriften.

Ifølge det franske meteorologiske institut var foråret 2016 blandt de vådeste i de seneste 50 år. I Paris faldt der 70 procent mere regn end normalt.

Franskmænd har heller ikke haft den store lyst til at være turister i deres eget land. Faldet blandt franske turister er 2,9 procent i forhold til april, maj og juni 2015.

Frankrig regnes normalt for at være det land, der får flest udenlandske besøgende, og turismen repræsenterer syv-otte procent af landets bruttonationalprodukt.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx