Af - 12/09-16 17:26

Kvinde skulle lære sin 17-årige søn at køre bil - blev stoppet med 200 i timenKvinde skulle lære sin 17-årige søn at køre bil - blev stoppet med 200 i timen

Ved afhøringen forklarede moren, at hun havde talt i telefon, så hun ikke så, hvor hurtigt hendes søn kørte.

storybild

ARKIVFOTO 2013 af politiets fartkontrol- - Se RB 18/4 2016 09.20. Fra mandag til søndag sætter politiet ind med en landsdækkende fartkontrol i kampen for færre trafikdrab. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2013) (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

I modsætning til Danmark, må man i Sverige godt øve sig i at køre vil, før man er fyldt 18 år, hvis man har en af sine forældre med i bilen.

I februar 2014 besluttede en svensk mor sig derfor for at lære sin 17-årige søn, hvordan man kører bil, men hun glemte at lære ham nogle helt basale ting.

11-årig dreng stjal bus og kørte passagerer rundt
11-årig dreng stjal bus og kørte passagerer rundt

For under kørslen bragede parret forbi en politipatrulje med 200 kilometer i timen.

- Vi var virkelig nødt til at køre hurtigt for at kunne følge med dem, forklarede en af de eftersættende betjente efter biljagten, skriver Expressen.

Da det endelig lykkedes betjentene at stoppe bilen, var moderen på passagersædet noget uforstående over, at deres bil blev stoppet. Ifølge betjenten sad hun på passagersædet og talte i telefon, som om der ikke var sket noget.

- Vi var nødt til at bede hende om at afslutte samtalen to gange, før hun lagde på, og rettede sin opmærksomhed mod os, har den ene betjent forklaret i forbindelse med den efterfølgende retssag.

18-årig havde kørekort i 58 minutter
18-årig havde kørekort i 58 minutter

Her forklarede moderen, at netop det at hun talte i telefon gjorde, at hun ikke var opmærksom på, hvor hurtigt hendes søn kørte, men da det gik op for hende, bad hun ham om at sænke farten, skriver Expressen.

I første omgang lykkedes det kvinden at blive frikent i byretten, fordi dommeren mente, at sønnen med vilje havde ignoreret hendes anvisninger om at sænke farten, og hun derfor ikke var ansvarlig for vanvidskørslen. Men anklagemyndigheden ankede dommen til Landsretten, der valgte at dømme hende.

UPS: 59-årig mand gik fuld til køreprøve
UPS: 59-årig mand gik fuld til køreprøve

- Retten finder ikke, at hun har været tilstrækkelig aktiv i at få sønnen til at sænke farten og holde sig til de gældende trafikregler. Den omstændighed, at hun talte i telefon under kørslen viser, at hun ikke havde sin fulde opmærksomhed rettet mod at få sønnen til at sænke farten, lød dommen i retten, der takserede fartovertrædelsen til en bøde på 4,750 svenske kroner i bøde.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx