Af - 09/09-14 08:52; Opdateret: 09/09-14 09:03

Kræftsyg skolelærer fik den smukkeste gave af uselviske kollegerKræftsyg skolelærer fik den smukkeste gave af uselviske kolleger

Amerikanske Carol Clark blev alvorligt syg af kræft og stod til at miste sit job som skolelærer. Men kollegerne trådte til og viste, hvad rigtige venner er til for.

storybild

Amerikanske Carol Clark blev alvorligt syg af kræft og stod til at miste sit job som skolelærer. Men kollegerne trådte til og viste, hvad rigtige venner er til for. (Billede: Youtube)

56-årige Carol Clark fra Cudahy i Californien havde i 17 år arbejdet som folkeskolelærer på Jaime Escalante Elementary School, da hun blev alvorligt syg af brystkræft.

Sygdommen tvang hende til at bruge alle sine syge- samt feriedage på lægeaftaler og hospitalsbesøg, hvor hun modtog kemoterapi. En dag var der ikke flere sygedage at trække på, ligesom ferien for et år var opbrugt, og derfor var Carol Clark nødt til at gå ned i løn for ikke at miste sit job, og for at kunne holde sine aftaler med lægen.

Kræftsyg kvinde dansede på vej ind til alvorlig operation
Kræftsyg kvinde dansede på vej ind til alvorlig operation

Carols mand, Dave, som også er lærer på skolen, besluttede sig for at finde en løsning på den penible situation. I lærerværelset hang han en seddel op, hvor han bad kollegerne om at hjælpe ved at donere op til 20 sygedage. Noget, der var muligt som en del af Californiens 'Catastrophic Illness Donation program', som hjælper folk, der ikke har flere sygedage tilbage.

Nyheden om den bønfaldende seddel spredte sig hurtigt, og før Dave vidste af det, havde kollegerne ud af egen 'lomme' doneret i alt 154 sygedage til hans syge hustru.

Kræftramt Jan Fog: Jeg har det fint, men min vin smager ikke godt
Kræftramt Jan Fog: Jeg har det fint, men min vin smager ikke godt

Kræftsyg kvinde skulle vælge: Ofrede sit liv for sin datter
Kræftsyg kvinde skulle vælge: Ofrede sit liv for sin datter

- Jeg var helt målløs, fortalte Clark til LA Times.

- Det er en fantastisk fornemmelse. Det styrker din tro på menneskeheden.

Med de mange sygedage, som også blev doneret af folk, der ikke kendte parret, kunne Carol holde sine lægeaftaler uden at gå ned i løn.

Støttede kræftsyg ven: Nu er skaldet pige velkommen igen
Støttede kræftsyg ven: Nu er skaldet pige velkommen igen

På Jaime Escalante Elementary School havde lærerne ikke tænkt to gange over at hjælpe Carol og Dave i deres svære tid.

- Carol har givet kærlighed til en masse mennesker. Hun er måske ikke selv klar over det, men det har hun, fortæller kollega Justine Gurrola til ABC7.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx