Af - 29/10-14 06:53

Efterretninger: Led lidelse fik tykke Kim Jong-un til at forsvindeEfterretninger: Led lidelse fik tykke Kim Jong-un til at forsvinde

Den nordkoreanske leder er angiveligt blevet behandlet for en cyste i anklen af en udenlandsk læge.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Den norkoreanske diktator, Kim Jong-un, var tidligere i år væk fra offentligheden i omkring seks uger, hvilket straks fik kick-startet spekulationer om alt fra alvorlige sygdomme til et eventuelt kup i det lukkede land.

Nu viser det sig tilsyneladende, at svaret på hans markante fravær skyldes, at Kim Jong-un har lidt af en cyste, som kan være forårsaget af overvægt.

Ifølge CNN har den Sydkoreanske efterretningstjeneste orienteret repræsentanter fra nationalforsamlingen i diktaturets naboland om Kim Jong-uns tilstand, og det er en af disse politikere, der nu videregiver oplysningerne om 'den kære leders' fysiske status.

Cysten skal angiveligt have siddet på diktatorens venstre ankel, og den kan have medvirket til skader på nerverne og have fremtvunget en operation, der nu menes at være gennemført i den tid, hvor Kim Jong-un tidligere i efteråret var forsvundet fra verdens søgelys.

Sjældne billeder: Dagligdagen i Nordkorea
Sjældne billeder: Dagligdagen i Nordkorea

Lederen viste sig igen offentligt for omkring to uger siden, da han besøgte et forskningscenter og et boligområde. Her støttede han sig til en sort stok.

Der spekuleres i, at cysten er blevet dannet på grund af Kim Jong-uns overvægt, da han har taget markant på i vægt, siden han i 2011 overtog magten fra sin far.

Nordkorea frigiver amerikansk turist
Nordkorea frigiver amerikansk turist

Kim Jong-un menes at være i bedring, men cysten kan dukke op igen - ifølge den sydkoreanske efterretningstjeneste fordi lederen er overvægtig og har en travl kalender.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx