29/04-15 06:39

Voldsomme optøjer: Demonstranter trodser politiets udgangsforbudVoldsomme optøjer: Demonstranter trodser politiets udgangsforbud

Politiet har brugt gummikugler og peberspray mod de flere hundrede personer, der stadig demonstrerer.

storybild

Baltimore, der ligger i delstaten Maryland, var i mandags ramt af de værste gadeuroligheder i USA siden oprøret i Ferguson sidste år. (Billede: Polfoto)

Politifolk og styrker fra Nationalgarden gik sent tirsdag aften lokal tid i gang med at fjerne demonstranter fra gaderne i Baltimore.

Det sker, da folkene på gaden har overtrådt et udgangsforbud, der fra tirsdag og dagligt en uge frem træder i kraft klokken 22.00 og varer til 05.00.

TV: Mystisk dansende protest i Baltimores gader overrasker alle
TV: Mystisk dansende protest i Baltimores gader overrasker alle

Baltimore, der ligger i delstaten Maryland, var mandag ramt af de værste gadeuroligheder i USA siden oprøret i Ferguson sidste år.

Kampklædt politi beordrede kort efter ikraftsættelsen af udgangsforbuddet et par hundrede demonstranter til at forlade gaderne. De fleste er samlet ved et gadekryds i den vestlige del af Baltimore, hvor uroen var værst mandag.

Demonstranterne svarede igen ved at kaste flasker mod politiet, der også blev mødt af tilråb.

BILLEDER: Så voldsomme er optøjerne i Baltimore
BILLEDER: Så voldsomme er optøjerne i Baltimore

Politiet, der også er til stede med helikoptere, har efterfølgende skudt med gummikugler og brugt peberspray.

Kort inden begyndelsen på udgangsforbuddet opfordrede Baltimores borgmester, Stephanie Rawlings-Blake, demonstranterne til at gå hjem.

Ifølge myndighederne kan man kun undtages for udgangsforbuddet på grund af arbejde eller akutte problemer med helbredet.

Mandag blev butikker plyndret, bygninger stukket i brand og 20 betjente såret i byen. Flere end 250 personer blev anholdt.

Baltimore i brand: 5000 betjente er hidkaldt
Baltimore i brand: 5000 betjente er hidkaldt

Volden brød ud i det vestlige Baltimore efter begravelsen af den sorte mand Freddie Gray. Han døde 19. april efter skader i ryggen, som han tilsyneladende fik, da politiet anholdt ham tidligere på måneden.

Demonstranterne er utilfredse med politiets behandling af sorte borgere efter flere tilfælde, hvor sorte personer er blevet dræbt af politifolk.

Nye sammenstød efter sort mands begravelse i Baltimore
Nye sammenstød efter sort mands begravelse i Baltimore

Sort uheld: Derfor kan du også få kræft
Sort uheld: Derfor kan du også få kræft

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx