Af - 31/10-15 11:21; Opdateret: 31/10-15 11:34

Her er modeforskerens dom over Kanye Wests dyre tøjkollektionHer er modeforskerens dom over Kanye Wests dyre tøjkollektion

Det er godt set af adidas, men der er alligevel lidt 'Kejserens nye klæder' over tøjkollektionen fra den verdenskendte rapper Kanye West, mener ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Torsdag blev det endelig muligt for verdens mode-elskere at få fingrene i den hypede tøjkollektion 'Yeezy Season 1' fra adidas, der er lavet i samarbejde megastjernen Kanye West.

Skoene Yeezy 350 Boost “Turtledove” og “Pirate Black” har været noget af det mest hypede i sneaker-verden i løbet af 2015, men lever resten af Yeezy kollektionen op til forventningerne?

- Det er godt lavet af Kanye West. Han leger med klassisk militær-tøj, som helt siden 70'erne har været i spil i forskellige variantioner, siger Else Skjold, der er modeforsker ved Designskolen i Kolding.

Ung fyr vil bytte sine hypede Kanye-sko for et nyt organ
Ung fyr vil bytte sine hypede Kanye-sko for et nyt organ

Har du købt noget fra kollektionen, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til os på mgr@mx.dk

Dog kan det sikre valg også fortolkes som en smule 'let købt', men fordi Kanye West er en verdensstjerne af den største kaliber, rives hans kollektion ned fra hylderne, forklarer modeforskeren.

- Mænd er både fascineret og forbeholdende over for ham, fordi han er 'for meget'. Men det gør ham også til et fænomen i sig selv. Adidas har gjort et scoop i at vælge ham, fordi han kan sælge varen bare med sit navn.

Stod i kø i flere dage: Unge drenge røvet for kostbare Kanye West-sko
Stod i kø i flere dage: Unge drenge røvet for kostbare Kanye West-sko

Else Skjold pointerer, at det er stjernestøvet, der er drysset på tøjet, som gør det til noget særligt og ikke nødvendigvis designet.

- Man kunne jo have lavet det selv ved at købe en billig trøje fra et militær-overskudslager og klippet et par huller i. Hvis det var tilbage i 1978, ville det have været til grin at betale så meget for en 'ødelagt' trøje. Men de, som køber det, signalerer til andre 'kendere', at de ejer noget fra en særlig og ikke mindst dyr Kanye West-kollektion.

LÆS OGSÅ: Her tager Kanye West røven på Jennifer Lopez: Se hans seneste tv-stunt

LÆS OGSÅ: TV: Sådan gør Adidas dine næste sneakers endnu mere perfekte

LÆS OGSÅ: Rihanna dater sin unge sangskriver: Kanye West førte dem sammen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx