Af Ritzau - 11/11-16 08:47

Orbán opgiver at presse sit parlament til hård migrantkursOrbán opgiver at presse sit parlament til hård migrantkurs

Den ungarske premierminister blev nedstemt i parlamentet, men vil gøre alt for at stoppe flygtningene.

storybild

Viktor Orbán har længe forsøgt at dæmme op for flygtningestrømmen gennem Ungarn. Nu går han til EU, for at få stoppet tilstrømningen. (Billede: Reuters/Laszlo Balogh)

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, siger til den ungarske radiokanal Kossuth, at regeringen ikke vil genfremsætte forslag om at afvise migranter.

Parlamentet stemte om loven tirsdag. Et flertal stemte imod Orbáns forslag om en forfatningsændring, der skulle sikre færre migranter.

- Vi prøvede at få ændret lovgivningen, men vi kunne ikke opnå det, da oppositionen valgte at følge Bruxelles' anbefaling, siger Viktor Orbán.

Op til afstemningen havde den ungarske regering skærpet retorikken over for de mange flygtninge og migranter, der har rejst gennem landet eller haft planer om det.

Ungarn har blandt andet opført et hegn langs grænsen til Kroatien.

Ifølge Orbán er flygtninge og migranter en stor trussel mod det ungarske samfund. Ungarn har været transitland for mere end 400.000 personer, der sidste år rejste igennem landet som følge af flygtningekrisen.

Mens den tyske forbundskansler, Angela Merkel, dengang sagde, at Europa havde en moralsk forpligtelse til at tage imod flygtningene, satte Viktor Orbán således et langt pigtrådshegn op.

Orbán siger fredag, at han nu vil tage til Bruxelles og kæmpe imod EU's flygtningekvoter.

Tidligere på året skulle også det ungarske folk tage stilling til antallet af migranter i landet.

Her stemte et flertal for en strammere kurs over for migranterne, men mindre end 50 procent af befolkningen stemte. Afstemning blev derfor erklæret ugyldig.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx