Af - 03/08-15 14:27

Italiensk politi anholder 11 højtplacerede mafiamedlemmerItaliensk politi anholder 11 højtplacerede mafiamedlemmer

Mafialedere på Sicilien kommunikerede via hemmeligt kodesystem på fårefarm ifølge politiets anklager.

storybild

Det italienske politi har anholdt 11 personer, som mistænkes for at være de nærmeste medarbejdere til den eftersøgte sicilianske mafias topboss Matteo Messina Denaro.

Den 53-årige Denaro har været på flugt fra myndighederne siden 1993.

Det menes, at en af de anholdte, fårefarmeren Vito Gondola, hemmeligt skal have formidlet ordrer skrevet i kode fra mafiabossen på papirlapper kaldet pizzini, som blev lagt under en sten på en fårefarm i Mazara del Vallo.

LÆS OGSÅ: Din flotte tatovering får japanerne til at tænke på mafia

Blandt de anholdte er den tidligere boss Vito Gondola, 77 år, som skulle ringe til klanmedlemmerne, hver gang der var lagt en ny papirlap på fårefarmen.

- Jeg har lagt lidt ricotta ost til side til dig. Vil du komme forbi senere, kunne han ringe og sige.

En sætning, som betød noget helt andet ifølge politiet.

- "Fårene skal klippes," eller "høet er klart", er andre eksempler på de koder, som blev skrevet ned på små papirlapper fra mafiabossen.

Under politiets efterforskning af de skjulte beskeder, der blev lagt i årene 2011-2014, blev der anvendt skjulte kameraer og mikrofoner på fårefarmen nær Trapani på den vestlige del af Sicilien.

LÆS OGSÅ: Fængslet OW Bunker-chef føler sig snydt

Gondola er blevet aflyttet i en samtale, hvor han siger til en anden mafioso, at Denaro - som engang har sagt, at han kunne fylde en kirkegård med sine ofre - var ved at miste kontrollen med de kriminelle.

Engang havde Denaro ry for at lede mindst 900 mand med jernhånd.

Anholdelserne af de 11 kriminelle har fået den italienske premierminister, Matteo Renzi, til at sende et takkebrev til politiet.

- Staten vinder, mafiaen taber, skriver indenrigsminister Angelino Alfano på Twitter.

Den sicilianske mafia, der er kendt som "Cosa Nostra", var landets mest magtfulde organiserede forbrydersyndikat i 1980'erne og 1990'erne, men det er siden blevet stadigt mere svækket af storstilede efterforskninger og masseanholdelser.

LÆS OGSÅ: Hemmelig video: Sådan ser det ud, når man bliver optaget i verdens mest magtfulde mafia

De italienske myndigheder talte i januar om en "historisk succes mod den sydlige mafia 'Ndrangheta".

Det skete, efter at de havde udstedt 163 arrestordrer på mistænkte medlemmer af Ndrangheta, der skulle have infiltreret byggesektoren, transportsektoren og renovationssektoren i det nordlige Italien.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx