Af - 26/01-14 14:24

Sexfængsler: Diktator voldtog lystigt unge kvinderSexfængsler: Diktator voldtog lystigt unge kvinder

Voldtægter var en del af dagligdagen for den del af Libyens ungdom, der var smuk nok til Gaddafi.

storybild

Gaddafi nåede at regere i 42 år. (Billede: AP/Polfoto)

Igennem Muammar Gaddafis 42 år lange regime levede unge kvinder i Libyen i frygt for, at diktatoren en dag ville klappe dem blidt på hovedet.

Hånden på hovedet symboliserede, at Gaddafi var tilfreds med, hvad han så, og de unge piger - nogle helt ned til 14 år - blev derefter kidnappet til et liv i skumle sexkældre, hvor voldtægterne gik hånd i hånd med pornoen på tv-skærmen.

Gaddafi kidnappede og voldtog drenge og piger
Gaddafi kidnappede og voldtog drenge og piger

Voldtaget foran far
Det afslører en ny BBC-dokumentar, der for første gang byder seerne inden for i de voldsomme, specialindrettede sexkældre, der bød på alt fra gynækologiske instrumenter til jacuzzi. Pigerne blev - oftest som jomfruer - håndplukket på skoler og universiteter.

- I et tilfælde fortæller en 18-årig kvinde, hvordan hun blev voldtaget foran sin far. Hun tiggede sin far om at kigge væk, og mange af ofrene siger, at de forsøgte selvmord flere gange, fortæller psykologen Seham Sergewa, der har interviewet flere af ofrene ifølge Daily Mail.

En af pigerne fortæller, hvordan hun blev holdt indespærret i syv år fra hun var 15. Da hun ankom til Gaddafis palæ, hørte hun ham råbe ‘gør hende klar’, hvorefter hun blev frataget sit tøj, fik taget en blodprøve og fjernet sin kropsbehåring. Iført en g-streng blev hun sendt ind i et lille, dunkelt rum hvor diktatoren lå nøgen og ventede.

Voldtog livvagter
Da hun forsøgte at løbe væk, skubbede vagterne hende tilbage.

- Jeg glemmer aldrig første gang. Han forbrød sig på min krop og gennemborede min sjæl med en kniv. Bladet kommer aldrig ud igen, siger den unge kvinde.

Gaddafis hus laves om til forlystelsespark
Gaddafis hus laves om til forlystelsespark

Men det var ikke kun unge studerende, der blev ofre for diktatorens sexlyster. Også unge drenge og hans private kvindelige livvagter stod for tur.

- Der er et mønster i deres fortællinger. Kvinderne blev først voldtaget af diktatoren, derefter blev de som genstande sendt videre til hans sønner og slutteligt til højtstående militærfolk, der fortsatte udnyttelsen af kvinderne, siger Seham Sergewa.

Muammar Gaddafi blev henrettet af en rasende folkemængde, da han blev opdaget i et rør efter regimets fald i 2011.

Se billeder fra sexkældrene her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Fire skiløbere frygtes døde i lavine
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx