Af - 09/12-15 19:58; Opdateret: 11/12-15 10:54

Galleri: Danske demonstranter på vej til klimatopmøde i ParisGalleri: Danske demonstranter på vej til klimatopmøde i Paris

I dag er 50 danske aktivister taget mod Paris for at demonstrere ved klimatopmødet. Metroxpress spurgte 21-årige Sofie, hvorfor hun er taget afsted og om hendes forventninger.

Bildstrecke im Grossformat »

Ved femtiden i aften tog en bus med 50 danskere fra Forum i København med destination mod Klimatopmødet, COP 21, i Paris.

Én af demonstranterne er 21-årige Sofie Vilandt Agerbæk. Hun har i øjeblikket sabbatår og arbejder som frivillig hos Mellemfolkeligt Samvirke, der cirka har 20 repræsentanter med i bussen. Derudover er der repræsentanter fra organisationerne Afrikakontakt og Noah.

- Jeg har valgt at tage med en organisation sammen med 20 andre for at gøre politikerne opmærksom på, at uanset om de får en aftale i hus eller ej, er der stadig meget, der skal kæmpes for, fortæller Sofie til metroxpress.

Hendes forhåbninger til, at det lykkes politikerne at få landet en bindende aftale på klimaområdet for de næsten 200 deltagende lande, er dog ikke store.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg meget kritisk over for det. De har snakket om det i sindssygt mange år, og på en eller anden måde lykkedes det hver gang at sætte det i stå eller vente på, at andre gør noget, siger hun og tilføjer, at hun blandt andet håber på, at de rige lande vil gå forrest og påtage sig et større ansvar end udviklingslandene.

Klimaforsker: Udsigterne fra Paris ser lovende ud
Klimaforsker: Udsigterne fra Paris ser lovende ud

- Klimaet bliver værre og værre, og det kommer til at gå ud over de næste generationer. Det bliver unge som mig, og især unge i udviklingslande, der kommer til at betale prisen for det, mener hun.

Sofie fortæller, at organisationen kommer til at deltage i en række demonstrationer, der primært vil foregå i Paris' gader med skilte og bannere, som skal forsøge at få organisationernes budskaber ud - blandt andet, at man ønsker en 100 procent omstilling til vedvarende energi.

Stemningen i bussen er indtil videre stille og rolig, fortæller hun.

- Men vi er rigtig spændte allesammen, og vi har en forventning om en god oplevelse og om, at vi på vores måde kan bidrage til COP 21, fortæller hun.

Hvis alt går efter planen, vil demonstrationen være fremme i Paris i morgen tidlig. Forhandlingerne ved Klimatopmødet forventes at blive afsluttet fredag aften.

Danmark hånes på klimatopmøde for at sænke ambitioner
Danmark hånes på klimatopmøde for at sænke ambitioner

Paven advarer om klimakrise på Afrika-besøg
Paven advarer om klimakrise på Afrika-besøg

Global opvarmning gavner produktion af champagne
Global opvarmning gavner produktion af champagne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx