Af Ritzau - 09/05-16 06:51; Opdateret: 09/05-16 07:32

Nordkorea udviser BBC-journalist for manglende respektNordkorea udviser BBC-journalist for manglende respekt

En journalist bliver udvist af Nordkorea for at have rapporteret om landets leder med manglende respekt.

storybild

Man må ikke rapportere hvad som helst om Nordkoreas leder, Kim Jong-un. En journalist for britiske BBC er mandag blevet tilbageholdt i Nordkorea og udvist for sin rapportering fra landet. (Billede: Scanpix/Kcna)

En journalist for britiske BBC er mandag blevet tilbageholdt i Nordkorea og udvist for sin rapportering fra landet.

Det skriver en journalist fra den amerikanske tv-station CNN på Twitter. BBC bekræfter ligeledes på sin netavis, at Rupert Wingfield-Hayes er blevet tilbageholdt tidligere på dagen og nu skal ud af landet.

- Nordkorea tilbageholder og udviser BBC-korrespondent Rupert Wingfield-Hayes for rapporteringer, der anses for at udvise manglende respekt for leder Kim Jong-un, skriver CNN's Will Ripley på det sociale medie.

Oplysningen om Rupert Wingfield-Hayes' udvisning fra Nordkorea kom på et pressemøde arrangeret af myndighederne.

BBC oplyser, at korrespondenten blev tilbageholdt i lufthavnen i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang. Han blev afhørt i otte timer.

Arbejderpartiet i Nordkorea afholder i disse dage en kongres i Pyongyang. Det er partiets første i 36 år. En del udenlandske journalister er derfor i Nordkorea for at dække den sjældne politiske begivenhed.

Rupert Wingfield-Hayes var en af tre BBC-medarbejdere i Pyongyang. De blev alle tilbageholdt, men produceren og kameramanden - Maria Byrne og Matthew Goddard - fik angiveligt ikke samme behandling.

Rupert Wingfield-Hayes blev afhørt om en "upassende beskrivelse" af Kim Jong-un. Den pågældende omtale blev angiveligt leveret "for nylig". Ifølge BBC blev han tvunget til at skrive under på en erklæring, før han blev løsladt.

Alle tre BBC-ansatte er blevet transporteret til lufthavnen og rejser ud af landet. En fjerde journalist, der befinder sig i Nordkorea for det britiske medie, oplyser, at nordkoreanerne var utilfredse med tidligere reportager, der viser livet i Pyongyang.

Ifølge CNN-journalist Will Ripley, bliver Rupert Wingfield-Hayes forbudt indrejse i Nordkorea i fremtiden.

Den britiske korrespondent har ifølge sin Twitter-profil base i den japanske hovedstad, Tokyo, og har tidligere arbejdet i Kina, Rusland og Mellemøsten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx