Af Jeppe Pedersen - 25/11-17 16:28

Se billedet: Mystisk aktivitet i Nordkorea vækker opsigt Se billedet: Mystisk aktivitet i Nordkorea vækker opsigt

Nye satellitbilleder fra Nordkorea har skabt en fornyet frygt for atomlandet.

storybild

Nye satellitbilleder fra Nordkorea viser tegn på ny raketaktivitet.

Billederne, der er taget i september og oktober, viser en aktivitet fra et center, der tester raketter ved den nordkoreanske havn Sinpo.

Det skriver det amerikanske institut 38north, der overvåger den militære udvikling i Nordkorea.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, er blevet fordømt for sine test af atommissiler, og disse billeder kan ifølge mediet være et tegn på, at diktaturstaten tester mange flere missiler og raketter, end verden har nys om.

(En ubåd fra den nordkoreanske havn Sinpo. Ubåden er angiveligt ved at blive ombygget til at kunne affyre langtrækkende ballistiske missiler.)

Ifølge 38 North viser billederne, at Nordkorea er ved at bygge en ubåd i havnen, der skal bruges til at affyre missiler, som man kan se på billedet herover.

38 North skriver, at det er umuligt at konkluderer, at billederne viser raketaktivitet, men de mener, at det er meget sandsynligt. Enten har der lige været tests, er de ved at gøre klar til tests, eller også er det bare et tilfælde, mener mediet.

Nordkorea har testet 17 missiler i år, hvoraf to af missilerne er fløjet hen over japansk territorium, hvilket skabte panik.

Eksperter er ifølge 38 North bange for, at en ny test er på vej, og derfor mødtes USAs præsident, Donald Trump, med Ruslands ditto, Vladimir Putin, i starten af ugen for at diskutere Nordkorea, skriver express.uk.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Spare-myte: Så dyre er dine vaner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx