Af Ritzau - 13/12-16 20:06; Opdateret: 13/12-16 20:32

Minister fra FN-hastemøde: Rusland afviser ansvar for AleppoMinister fra FN-hastemøde: Rusland afviser ansvar for Aleppo

På et hastemøde om Aleppo i FN's Sikkerhedsråd fyger beskyldningerne mellem Rusland og de andre medlemmer.

storybild

Situationen i Aleppo har fået flere medlemmer af FN's Sikkerhedsråd til at kritisere Rusland, der spiller en aktiv rolle i offensiven mod Aleppo, som i disse dage tilbageerobres fra oprørere. (Billede: Scanpix/George Ourfalian)

Rusland fralægger sig ansvaret for situationen i den syriske storby Aleppo på et hastemøde i FN's Sikkerhedsråd tirsdag aften.

Det fortæller Danmarks udviklingsminister, Ulla Tørnæs (V).

Hun overværer den "følelsesladede" debat i New York, hvor både USA, Frankrig og Storbritannien kraftigt kritiserer Rusland for dets rolle i den syriske borgerkrig og i særdeleshed offensiven mod Aleppo.

- Ikke overraskende, men alligevel rystende, afviser Rusland overhovedet at have noget ansvar for det, der sker i Aleppo netop nu, siger Ulla Tørnæs.

- De antyder nærmest, at indlæggene fra Frankrig, Storbritannien og USA var løgnagtige kampagner, som ikke drejer sig om virkeligheden.

Det er Frankrig og Storbritannien, der har stablet hastemødet om udviklingen i den syriske storby på benene.

Den syriske regeringshær har de seneste dage indtaget store dele af det østlige Aleppo, hvor oprørere har siddet på magten i fire år. Der er ifølge FN "troværdige" meldinger om, at regeringsstyrker dræber civile.

Tirsdag aften er oprørerne dog nået til enighed med Syriens regering om at lade civile og oprørere forlade den besatte del af byen.

De første vil måske kunne forlade området "i løbet af timer", lyder det.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fordømmer på Facebook "regimets overgreb i Aleppo", og det samme gør Ulla Tørnæs:

- Der er tale om grusomme og barbariske overgreb på civile, som ingen steder hører hjemme.

- Derfor må det internationale samfund stå sammen og fordømme overgrebene med henblik på at få fundet en politisk løsning på situationen i Syrien, siger hun.

Udviklingsministeren påpeger samtidig, at Danmark siden borgerkrigens begyndelse i 2011 har bidraget med en samlet humanitær støtte på næsten to milliarder kroner.

- Og lige nu behandles et aktstykke i Folketingets finansudvalg, som - hvis det bliver vedtaget - vil tilføre yderligere midler til de humanitære indsatser i blandt andet Syrien, tilføjer Ulla Tørnæs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx