Af - 04/05-17 13:07; Opdateret: 04/05-17 13:27

Pigespejder hyldes i hele verden for dette billedePigespejder hyldes i hele verden for dette billede

Det er en sej pige!

storybild

16-årige Lucie Myslíková fra Tjekkiet har levet det meste af sit liv ganske stille og roligt, hvor hun har brugt en stor del af tiden på at dyrke sin store hobby som pigespejder.

Men efter der blev taget et billede af hende 1. maj i den tjekkiske by Brno, er hendes ansigt pludselig gået verden rundt, skriver Guardian.

På billedet konfronterer hun en deltager i en nynazistisk demonstration, som hun sammen med andre spejdere havde lavet en moddemonstration mod.

Spejderne dansede og spillede trommer for at fjerne fokus fra nynazisterne, men på et tidspunkt besluttede 16-årige Lucie sig for at diskutere med en af nynazisterne omkring indvandring.

Og det øjeblik fangede fotografen Vladimír Čičmanec, der efterfølgende kunne se hvordan billedet gik verden rundt.

- Hun er 16 år, men hun stod høj og rank og fremførte nogle gode argumenter, siger fotografen til CNN om billedet, der også blev delt af den internationale spejderorganisation som et symbol på, hvad spejdere står for.

- Personer fra alle steder i samfundet - heriblandt spejdere - kom ud på gaderne under en højreekstrem demonstration i går, hvor de gav udtryk for deres støtte til værdier som forskellighed, fred og forståelse. De skaber en bedre verden, skriver de i opslaget.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den svenske kongefamilie hylder...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Telia-boss begræder kundeflugt: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx