Af Maria Christine Madsen - 11/11-17 09:27

Kan være en af de værste seriemordere: Frygter han har dræbt mere end 100 patienter for at fremstå som heltKan være en af de værste seriemordere: Frygter han har dræbt mere end 100 patienter for at fremstå som helt

En tysk sygeplejerske - som allerede er dømt for drab - mistænkes nu for at have stået bag mere end hundrede andre patienters død, mens de var indlagt på de to hospitaler, hvor han arbejdede.

storybild

ARKIVFOTO fra retssagen i 2015, hvor den tiltalte sygeplejerske gemmer sig for fotograferne. (Billede: CARMEN JASPERSEN)

Den 40-årige sygeplejerske Niels Högel sidder allerede nu bag tremmer og afsoner en livstidsdom, efter han for to år siden blandt andet blev fundet skyldig i at have taget livet af to patienter ved at have injiceret dødbringende doser af hjertemedicin i deres årer.

Det var angiveligt meningen, at han ville imponere sine kolleger ved at 'redde' og 'genoplive' patienterne, når de var tæt på at dø af de høje doser medicin, men mange af de patienter, som han injicerede, overlevede ikke.

Nu oplyser anklagemyndigheden, at man agter at tiltalte ham for flere drab næste år.

Det skriver BBC.

I alt menes Högel at have dræbt 38 patienter på sygehuset i den tyske by Oldenburg og 62 i Delmenhorst i perioden mellem 1999 og 2005.

Efterforskerne mener, at han kan have dræbt mange flere, men det har ikke været muligt at undersøge alle hans potentielle ofre, da flere af dem blev kremeret efterfølgende.

Hvis han bliver fundet skyldig, bliver Niels Högel dermed en af de værste seriemordere i efterkrigstiden i Tyskland, skriver BBC.

Da retssagen kørte mod ham for to år siden, fortalte flere vidner, at Niels Högel - der blev uddannet sygeplejerske i 1999 - altid lavede stort postyr, når det gang på gang lykkedes ham at redde patienter med hjertestop. Han nød angiveligt opmærksomheden og lod sig hylde af kollegerne for sin evne til resolut og korrekt indgriben.

Men det, kollegerne i begyndelsen ikke vidste, var, at det var sygeplejersken selv, der var skyld i patienternes pludselige hjertestop.

En retspsykolog fortalte i retten, at Niels Högel hverken var sindssyg, udbrændt eller overbebyrdet med arbejde. Der var ingen eksterne faktorer, som fik ham til at gøre, hvad han gjorde. Men han led af mindreværdskomplekser. Og når han med sine overdoser af medicin fremkaldte livstruende situationer, kunne han selv træde til og redde patientens liv - og fremstå som dagens mand.

»Den daglige rutine udfordrede mig simpelthen ikke,« sagde Niels Högel i retten ifølge den tyske avis Spiegel.

Når han derimod havde reddet en patient, følte han sig godt tilpas i dagevis. Hvis det ikke lykkedes, blev han knust, forklarede han.

Ifølge retspsykologen holdt han op med at se patienterne som patienter. De var ikke mennesker, men redskaber til at tilfredsstille hans ego og gøre ham til en helt.

Den samme udmelding gik igen, da dommen blev afsagt.

»For dig var menneskene bare figurer, som du kunne bruge i et spil, som de var dømt til at tabe - og du til at vinde,« sagde dommeren.

Under retssagen i 2015 indrømmede Niels Högel, at han havde dræbt op til 30 andre patienter - men han blev på det tidspunkt kun dømt for to drab, to drabsforsøg og for at sætte sine patienters liv i fare.

Siden har sagens efterforskere gravet ligene af 130 patienter op for at lede efter spor af medicinen, som Niels Högel brugte.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx