Af Ritzau - 07/12-16 02:11

Trump soler sig i japansk milliardinvestering i USATrump soler sig i japansk milliardinvestering i USA

USA's kommende præsident har tilsyneladende sikret sig en japansk investering, der vil skabe 50.000 nye job.

storybild

USA's kommende præsident, Donald Trump, og administrerende direktør for den japanske telegigant Softbank, Masayoshi Son, var lutter smil, da de i lobbyen i Trump Tower præsenterede en stor investering, der ifølge dem selv vil skabe 50.000 nye job i USA. (Billede: Reuters/Brendan Mcdermid)

Valget af Donald Trump som USA's kommende præsident bærer ifølge ham selv allerede frugt.

I hvert fald kunne han tirsdag afsløre, at han angiveligt har sikret sig en stor investering fra en japansk milliardær, der vil sikre USA 50.000 nye arbejdspladser.

Investeringen kommer fra Masayoshi Son, der står i spidsen for den japanske telegigant Softbank. Han har indvilget i at investere 50 milliarder dollar - knap 350 milliarder kroner - i USA.

Donald Trump omtalte først investeringen på Twitter, men han kommenterede den senere til pressen i lobbyen i hans hovedkvarter, Trump Tower, på Manhattan i New York City.

- Dette er Masa fra Softbank fra Japan, og han har lige besluttet at investere 50 milliarder dollar i USA og dermed skabe 50.000 job, siger Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AFP foran pressen i Trump Tower.

- Han er en af industriens tunge drenge, så jeg vil takke dig rigtigt mange gange, tilføjer Trump med Masayoshi Son ved sin side.

- Jeg kom bare for at lykønske ham (Trump, red.) med hans nye job, siger Son foran pressen, før han bekræftede investeringen.

Donald Trump har endnu ikke oplyst, hvordan pengene skal investeres, men ifølge Masayoshi Son skal pengene gå til opstartsvirksomheder i USA.

Foran pressen viftede Donald Trump et dokument, der angiveligt indikerer, at Softbank og den taiwanesiske teknologivirksomhed Foxconn har "forpligtet sig til at investere 50 plus 7 milliarder dollar".

Donald Trump bevægede sig ud på dybt vand i sidste uge, da han brød med årtiers forsigtigt amerikanske diplomati i Asien og talte i telefon med Taiwans præsident, Tsai Ing-wen.

I knap 40 år har USA haft en såkaldt et-Kina-politik og anerkender dermed ikke officielt selvstyret Taiwan.

Siden samtalen er den kommende præsident blandt andet blevet kritiseret for bruge sin rolle som USA's kommende præsident til at fremme sit eget forretningsimperiums interesser.

I et interview med Wall Street Journal siger Masayoshi Son, at investeringen i USA vil komme fra en investeringsfond, som han er ved at etablere med en saudiarabisk fond og andre potentielle partnere.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx