15/10-17 12:04; Opdateret: 15/10-17 15:23

Op mod 300 udenlandske IS-medlemmer er stadig i RaqqaOp mod 300 udenlandske IS-medlemmer er stadig i Raqqa

Den amerikanskstøttede militsgruppe Syriens Demokratiske Styrker har indledt endeligt angreb i Raqqa.

storybild

Beirut. Den amerikanskstøttede militsgruppe Syriens Demokratiske Styrker meddeler søndag, at den har indledt det endelige angreb i Raqqa - hovedstaden i Islamisk Stats selverklærede kalifat.

Det sker, efter at syriske medlemmer af Islamisk Stat tidligere på weekenden havde forladt byen i det nordlige Syrien. En del udenlandske medlemmer af Islamisk Stat har også forladt Raqqa.

- Det skete, efter at de havde fået frit lejde i henhold til en aftale indgået med lokale klanledere, siger Omar Alloush, som sidder i byens borgerråd.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at mellem 200 og 300 udenlandske krigere fortsat opholder sig i Raqqa, mens 275 syrere fra Islamisk Stat har forladt byen i weekenden.

- De udenlandske medlemmer af IS tog civile som menneskelige skjolde, da de tog afsted, siger Alloush.

Ifølge Alloush er det muligt, at IS-medlemmer bliver eskorteret til provinsen Deir al-Zor, hvor gruppen stadig har kontrol over nogle områder.

Også civile får mulighed for at begive sig ud af Raqqa.

- Over 3000 civile forlod Raqqa lørdag aften, siger en talsmand for den USA-støttede koalition. Han siger, at Raqqa er uden civile - ud over familier til IS-krigere, som stadig er i byen.

Syriens Demokratiske Styrker, der udgøres af kurdiske og arabiske krigere og støttes af den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat, har ført an i nedkæmpelsen af IS i området.

Tabet af Raqqa er et stort tilbageslag for den militante gruppe.

Islamisk Stat tog kontrollen over Raqqa i 2014.

Her dræbte gruppen blandt andre formodede tilhængere af det syriske regime. Også byens shiamoskéer og kristne kirker blev ødelagt.

Siden har det været et mål for oprørsgrupper og den internationale koalition at generobre storbyen. I juli begyndte Syriens Demokratiske Styrker at trænge ind i den gamle bydel.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Antallet af voldssager eksploderer:...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx