Af - 22/07-16 18:30; Opdateret: 23/07-16 10:06

Populær tøjkæde i strid modvind: - De stjæler vores designs!Populær tøjkæde i strid modvind: - De stjæler vores designs!

Hvad mener du: Er der noget om snakken?

Bildstrecke im Grossformat »

Den spanske og særdeles populære tøjkæde Zara er kommet i massiv modvind. Flere designere står nemlig frem i samlet flok med anklager om tyveri af produkter - og en række af tøjmærkets kunder følger trop.

Løgnervirksomhed!

Skamløse tyveknægte!

Stop med at stjæle og find noget kreativitet frem. Ikke flere indkøb fra mig!

Interesserer du dig for at læse om virksomheder, forretning og forbrug, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Stormvejret startede som en stille blæst hos designeren Tuesday Bassen, der på sin Instagram-profil kunne afsløre, at Zara havde plagieret flere af hendes varer:


Til billedet skrev hun blandt andet:

- Over det seneste år har Zara kopieret flere af mine værker [...] Min advokat har kontaktet dem, og deres svar var bogstavlig talt, at jeg ikke har nogen sag, fordi jeg er en undergrundskunstner og de er en enorm virksomhed.

H&M fjerner omdiskuteret billede
H&M fjerner omdiskuteret billede

Tøjkæde i stormvejr: Er denne reklame racistisk?
Tøjkæde i stormvejr: Er denne reklame racistisk?

Siden har flere kunstnere meldt sig med samme problem:


- Det er tid til at holde Zara ansvarlige for at stjæle fra uafhængige designere såsom Tuesday Bassen, mig selv og så mange andre.

Sådan skriver Adam Kurtz til et billede, hvor han har samlet, hvad der lader til at være 12 plagierede varer fra 12 forskellige designere.

LÆS OGSÅ: Populær dansk tøjkæde er gået konkurs

LÆS OGSÅ: Sådan udtales denne tøjkæde i virkeligheden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx