Af - 16/03-15 09:11

Unge gider ikke at dele deres liv med Facebook længereUnge gider ikke at dele deres liv med Facebook længere

Teenagere vil ikke længere fortælle alt til de sociale medier, og de bruger flere kræfter på at sikre deres privatliv, fastslår ny engelsk rapport.

storybild

Britiske unge går mere og mere op i deres privatliv. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Du er blevet tagget i et billede, du "synes godt om" den her side, og du var hér i lørdags.

Vi er online hele tiden og kan dele alt med resten af verden, men nu vil de unge ikke mere. Det skal være slut med at fortælle alt til Facebook. I stedet går de unge nu i høj grad op i at have et privatliv, som de sociale medier ikke kender til. Det skriver Daily Mail.

Det viser en ny rapport, som britiske Market Research Society har lavet. De har fundet frem til, at unge i højere grad er begyndt at fjerne deres "tags" fra billederne, og de laver falske opslag og profiler for at sikre deres privatliv.

29-årige Elena på 'Facebook': Hvem vil gøre mig gravid?
29-årige Elena på 'Facebook': Hvem vil gøre mig gravid?

En anden ting, som flere og flere gør, er at skrive opslag, hvor man stort set ikke afslører noget. Så må dem, der vil høre mere, skrive privatbeskeder, hvor de kan få resten at vide.

Rapporten fortæller blandt andet, at Snapchats store popularitet er et godt bevis på, at unge bliver mere og mere bekymrede for, hvordan andre ser dem. Det er vigtigt for dem, at billederne bliver slettet igen, og dermed ikke altid er tilgængelige på nettet.

Tusindvis af pjækkelystne unge snydt
Tusindvis af pjækkelystne unge snydt

Jane Frost, der er administrerende direktør i Market Research Society, fortæller til The Sunday Times, at hun regner med, at en tredjedel af alle Twitter-brugere har to profiler. En, som de kun deler med de nærmeste venner, og en, der er offentlig.

Hun fortæller også, at mange af dem, der spiller computer-spil og lignende, bruger et andet navn og en anden profil. Samtidig har de en privat profil i deres rigtige navn, som de ikke ønsker, at omverdenen kender.

Hvis de skal ansættes i en virksomhed, er det vigtigt for dem, at de ikke kan forbindes med en, der spiller meget computer. Det kan de undgå ved at bruge falske identiteter online.

Ensomhed er farligt – og det breder sig som en epidemi
Ensomhed er farligt – og det breder sig som en epidemi

Rapportens oplysninger er stort set det modsatte af, hvad Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, sagde tilbage i 2010. Her sagde han, at verden var ved at vende sig til, at der ikke længere er plads til privatliv.

Fadøl forbudt på Løkkes Facebook
Fadøl forbudt på Løkkes Facebook

LÆS OGSÅ: 30.000 delinger på Facebook: Elever fik lektion, de sent vil glemme

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx