Af - 24/05-14 17:15; Opdateret: 24/05-14 19:32

Tre myrdet foran jødisk museum i BruxellesTre myrdet foran jødisk museum i Bruxelles

Tre personer er blevet skudt og dræbt foran et jødisk museum i Bruxelles.

storybild

Efterforskere undersøger gerningsstedet omkring det jødiske museum for spor. (Billede: Polfoto/AP)

Tre personer er blevet dræbt og en fjerde person er hårdt såret efter et skyderi på det jødiske museum i Belgiens hovedstad, Bruxelles, oplyser myndighederne ifølge det belgiske nyhedsbureau Belga.

Der er endnu få oplysninger om skyderiet, men den belgiske udenrigsminister, Didier Reynders, har allerede reageret på Twitter:

- Jeg er chokeret over de mord, der er begået ved det jødiske museum, skriver han.

- Mine tanker går til ofrene, som jeg så, og deres familier.

Udenrigsministeren hørte skuddene på afstand og hastede til museet, hvor han så ligene.

Et øjenvidne fortæller til AFP, at han så to lig ligge lige inden for dørene i det jødiske museum. Der skulle angiveligt være tale om en ung kvinde og en mand.

Den ukendte gerningsmand kom ind på museet lørdag eftermiddag og begyndte at skyde omkring sig, hvorefter vedkommende flygtede fra stedet i en bil. Det skriver det tyske nyhedsbureau Dpa, som citerer en belgisk radio for oplysningerne.

- Der var en masse vidner på stede, og efterforskningen skrider hurtigt frem, siger Pierre Meys, der er talsmand for det belgiske brandvæsen, ifølge Reuters.

Avisen La Libre citerer en unavngiven politibetjent for, at det lykkedes et af øjenvidnerne at registrere gerningsmandens nummerplade.

Motivet bag skyderiet kendes endnu ikke, men den belgiske indenrigsminister, Joëlle Milquet, siger til tv-stationen RTBF, at der kan være tale om et antisemitisk angreb.

- Det er et skyderi på det jødiske museum. Det leder selvfølgelig mistanken hen på antisemitisme, siger hun ifølge Reuters.

Området omkring det jødiske museum er blevet afspærret. Museet ligger centralt i den belgiske hovedstad i Sablon-kvarteret blandt butikker og caféer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx