Af Ritzau - 24/06-16 16:06

Kraftigt børsfald i USA efter britisk EU-nejKraftigt børsfald i USA efter britisk EU-nej

Wall Street er i rødt ved åbning efter brexit. Vi holder godt øje med udviklingen, siger USA's finansminister.

storybild

Børsmægler på børsen i New York i minutterne inden der blev ringet med åbningsklokken fredag. (Billede: Reuters/Lucas Jackson)

Det amerikanske aktiemarked viser røde tal ved markedsåbningen efter torsdagens folkeafstemning i Storbritannien, hvor et flertal blandt briterne har stemt for at forlade EU.

Få minutter efter handlen var åbnet, var S&P 500-indekset faldet med 2,7 procent, Dow Jones-indekset går tilbage med 2,8 procent, mens Nasdaq 100-indekset dykker med 3,5 procent.

- Vi vil fortsat holde øje med udviklingen på finansmarkederne, siger den amerikanske finansminister, Jacob Lew, ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Jeg har i de seneste uger været i løbende kontakt med mine kolleger og repræsentanter for finansmarkederne i Storbritannien, EU og globalt, og vi har stadig tæt kontakt, siger Lew.

- Både britiske og andre politiske beslutningstagere har de nødvendige værktøjer til at støtte den finansielle stabilitet, som er afgørende for økonomisk vækst, lyder det fra den amerikanske finansminister.

Inden fredagens amerikanske markedsåbning har der både været faldende aktiekurser i Asien og Europa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx