Af - 25/08-15 22:23

188 botox-patienter i risiko for at være smittet med HIV188 botox-patienter i risiko for at være smittet med HIV

Universitetshospitalet i Tromsø kan have smittet 188 af deres patienter, der har modtaget botox-behandlinger, med alvorlige sygdomme.

storybild

(Billede: AP IMAGES/Ricardo Moraes)

Patienter, der har fået botox-behandlinger i perioden 2009-2015 på universitetshospitalet i Tromsø, kan være blevet smittet med en række alvorlige sygdomme.

Det skriver norske NRK.

Der er tale om sygdomme som hiv, hepatitis B og C.

Kvinde har ikke smilet i 40 år: Derfor nægter hun
Kvinde har ikke smilet i 40 år: Derfor nægter hun

Denne mand har brugt 900.000 kr på at ligne Kim Kardashian – er det lykkedes?
Denne mand har brugt 900.000 kr på at ligne Kim Kardashian – er det lykkedes?

- Afdelingen har før i tiden ikke fulgt kravene om, hvordan sådanne injektioner skal udføres. Det kan i teorien have udsat patienter for smitte, lyder det i en pressemeddelelse fra det norske hospital.

Afdelingsoverlæge ved neurologisk afdeling, Claus Albretsen, beklager situationen, og han fortæller, at hospitalet simpelthen er kommet til at genbruge sprøjter. Han kalder det for en 'procedurefejl'.

- Vi har brugt store sprøjter med nok indhold (botox, red.) til at behandle flere patienter, siger han og fortæller til mediet, at de har skiftet kanyle, men at de har genbrugt selve sprøjten, hvor der i teorien kan være kropsvæsker fra den forrige patient.

Og det er disse kropsvæsker, som potentielt kan smitte med sygdommene.

Universitetshospitalet vurderer, at risikoen for at botox-patienter er blevet smittet med en af de førnævnte sygdomme er lille, men tilbyder alligevel at teste folk gratis. De har dog ikke hørt om nogle patienter, som skulle være blevet smittet på grund af den graverende procedurefejl.

LÆS OGSÅ: Farlig tendens: Her er det nye sted, folk vil have Botox-indsprøjtninger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx