Af - 02/03-14 15:20; Opdateret: 02/03-14 15:51

Obamas diplomatiske kurs er under presObamas diplomatiske kurs er under pres

Barack Obama er flere gange blevet kritiseret for at have ført en for blød politik på det udenrigspolitiske område. Krisen på Krim-halvøen har fået kritikken til at blusse op igen.

storybild

Barack Obamas diplomatiske kurs møder ny kritik, i forbindelse med krisen i Ukraine. (Billede: Polfoto/AP/Pablo Martinez Monsivais)

USA's præsident Barack Obama har profileret sig på en anden slags lederskab, end sine forgængere, og har i højere grad fokuseret på den bløde diplomatiske vej, frem for den hårde militære kurs, det er han blevet kritiseret for, og kritikken er blusset op igen med den seneste eskalering af konflikten på Krim-halvøen i Ukraine.

Ekspert: Det kan ende rigtig galt for begge parter
Ekspert: Det kan ende rigtig galt for begge parter

- Hvis man tager kæppens diplomati helt af bordet, hvad står man så tilbage med? Jeg tror ikke, at Obama og hans folk helt forstår, hvordan omverdenen ser hans politik, siger Andrew C. Kuchins, leder af the Russia and Eurasia Program, hos Center for Strategic and International Studies, til Washington Post.

Fogh: Rusland truer freden i Europa
Fogh: Rusland truer freden i Europa

Han påpeger, at problemet lægger i, at Vesten ikke for alvor er interesseret i at risikere en konflikt med Rusland, og derfor har Vladimir Putin og hans regering frit slag.

Nu indkalder Ukraine den militære reserve
Nu indkalder Ukraine den militære reserve

- Hvis man vil tage et symbolsk skridt og placere amerikanske flådefartøjer tættere på Krim-halvøen ville det, i min optik, gøre en forskel i forhold til Rusland. Problemet med det er bare, virker det troværdigt? Er vi virkelig klar til at risikere en militær konflikt med Rusland over spørgsmålet om Krim og Ukraine? Det er det grundlæggende spørgsmål, vi er nødt til at stille os selv, lyder det fra Andrew C. Kuchins.

Russiske soldater konfiskerer våben i Ukraine
Russiske soldater konfiskerer våben i Ukraine

Hos Barack Obamas politiske modstandere er holdningen den samme.

- Obama bør kalde en spade for en spade og omtale Ruslands indblanding som det, det er: En militær invasion, skriver den republikanske senator, Marc Rubio, i en artikel på Politico.com.

Obama advarer Putin mod at rykke ind i Ukraine
Obama advarer Putin mod at rykke ind i Ukraine

- Præsidenten må erkende, at den eneste måde at omgås tyranner som Vladimir Putin på er med en klar forståelse for, at de ikke er til at stole på, og de lader sig kun afskrække fra at provokere ved resolut handling, skriver han yderligere.

Putin vil se situationen an før invasion i Ukraine
Putin vil se situationen an før invasion i Ukraine

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx