Af Ritzau - 11/05-16 11:55; Opdateret: 11/05-16 13:26

Tyrkisk militær dræber mindst 11 PKK-medlemmerTyrkisk militær dræber mindst 11 PKK-medlemmer

Antallet af dræbte militante i to tyrkiske byer er i de seneste måneder nået op på omkring 700.

storybild

En kvinde holder et flag op med et billede af den fængslede kurdiske PKK-leder Abdullah Öcalan, mens andre bærer kister med dræbte under den langstrakte blodige konflikt mellem Tyrkiets militær og kurdiske separatister. (Billede: Reuters/Rodi Said)

Tyrkiets militær siger ifølge Reuters, at det har dræbt mindst 11 militante kurdere fra PKK ved luftangreb i det sydøstlige Tyrkiet og i det nordlige Irak.

I en erklæring fra den tyrkiske hær hedder det endvidere, at tre PKK-folk blev dræbt i Nusaybin og i Sirnak under sikkerhedsoperationer i det sydøstlige Tyrkiet i de seneste døgn.

Antallet af dræbte militante i de to byer i de seneste måneder er dermed oppe på omkring 700.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, har opfordret Tyrkiet til at genoptage tidligere fredsforhandlinger med den kurdiske befolkning.

En fredsproces mellem den tyrkiske regering og Kurdistans Arbejderparti (PKK) er tidligere brudt sammen, og siden har de nationale sikkerhedsstyrker øget antallet af razziaer og aktioner i de kurdiske områder i sydøst.

PKK erklærede i 2013 en ensidig våbenhvile, men den brød sammen sidste sommer, og den tyrkiske regering har svoret at rive organisationen op med rode.

EU vil dog støtte en fredsproces mellem tyrkere og kurdere, lyder det fra Mogherini.

PKK, der kæmper for et kurdisk hjemland i den sydøstlige del af Tyrkiet, indledte et væbnet oprør i 1984. Dengang krævede PKK uafhængighed, men kravet er siden blevet ændret til mere autonomi og rettigheder for det kurdiske mindretal.

Washingtons vigtigste allierede på landjorden i Syrien har været de kurdiske styrker i militsen YPG, som har besejret Islamisk Stat i grænseområdet til Tyrkiet. Alliancen er politisk vanskelig for USA, da Tyrkiet er stærkt fjendtlig over for YPG, som ifølge Ankara er tæt på PKK.

USA samlede i 2014 en international koalition af lande, der bekæmper Islamisk Stat i Syrien og Irak.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Connie Hedegaard i spidsen for...
bt.dk
Tv-vært får sagt det helt forkerte på...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx