Af - 22/06-16 22:45

Jaguaren Juma slap fri - så skød de OL-maskottenJaguaren Juma slap fri - så skød de OL-maskotten

For 17 år siden blev en lille jaguarunge reddet fra den barske Amazonas-jungle. Mandag var Juma maskot til et Olympisk fakkel-arrangement, og her endte soldaterne hendes liv.

Tidligere på ugen fik den 17-årige jaguar Juma taget billeder til en Olympisk fakkel-ceremoni, i den brasilianske del af Amazonas. Dyret skulle fungere som maskot, og posererede i tunge kæder, omgivet af soldater.

Dykkere gjorde denne uhyggelige opdagelse på ferien
Dykkere gjorde denne uhyggelige opdagelse på ferien

Da ceremonien var overstået, blev Juma eskorteret tilbage til en zoo, der hører til et militært træningsanlæg. Her slap hun fri fra sine bevogtere, og blev omgående skudt med fire bedøvelsespile.

Jaguaren Juma begyndte ifølge BBC at angribe en soldat, før en anden soldat trak sin pistol og dræbte det truede kattedyr.

Panter sniger sig ind på mand: Der er INTET glas imellem
Panter sniger sig ind på mand: Der er INTET glas imellem

Flere forkæmpere for ordentlig behandling af dyr fordømmer likvideringen af jaguaren, heriblandt PETA, der i en pressemeddelelse udtaler:

- Hvornår lærer vi det? Vilde dyr, der holdes i fangenskab, og tvinges til at gøre frygtelige, smertefulde og altid unaturlige ting, er som tikkende bomber, udtalte Brittany Peet fra den internationale dyrebeskyttelsesorganisation.

Disney vil skilte om fare efter alligatorangreb på toårig
Disney vil skilte om fare efter alligatorangreb på toårig

Juma blev reddet af soldater, og opvoksede i træningsanlægget, efter hendes mor døde i junglen. 17 år efter blev hun skudt af soldater fra selvsamme kaserne.

LÆS OGSÅ: Fandt katten i en blodpøl - nu får ekskæresten 20 dages fængsel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx