Af Rikke Kynde - 21/04-18 18:42

Pilot lagt i håndjern: 'Det er skræmmende at tænke på, hvad der kunne have sket'Pilot lagt i håndjern: 'Det er skræmmende at tænke på, hvad der kunne have sket'

Det var 300 chokerede passagerer på et fly i London, der i januar måtte se på, mens politi lagde deres pilot i håndjern.

storybild

Det var denne strækning den alkoholpåvirkede pilot skulle have fløjet fra London til Mauritius den 18. januar. (Billede: Skærmbillede fra Google Maps)

Det skriver The Daily Mail.Den 18. Januar skulle et British Airways-fly flyve fra Gatwick Lufthavn i London til Mauritius i Østafrika klokken 08.20.

Men flyet blev to timer forsinket, da kabinepersonalet opdagede, at den 49-årige pilot Julian Monaghan ikke var ved sine fulde fem.Stewardesserne mistænkte, at han var fuld og ringede derfor til politiet, som nåede at ankomme ombord på flyet før afgang.

»Det er skræmmende«

Ifølge mediet var Julian Monaghan over fire gange så påvirket af alkohol, end hvad der er tilladt.Politiet måtte derfor lægge ham i håndjern og trække ham ud af flyet foran 300 passagerer, der kun kunne gyse over, hvor galt den 12-timer-lange flyvetur kunne have endt.

»Politiet kom hurtigt ombord på flyet og styrede direkte mod cockpittet. Førstepiloten blev lagt i håndjern og ført ud af flyet. Flere passagerer så måbende til. Det er skræmmende at tænke på, hvad der kunne have sket,« sagde en af passagerne ombord på flyet.

Blev fyret

I onsdags kom det ud præcis, hvor påvirket piloten, der har arbejdet for British Airways siden 2001, var.Julian Monaghan er nu blevet sigtet for at udøve en luftfartsfunktion med en alkoholpåvirkning langt over det tilladte.

Han havde 86 mg alkohol per 100 ml blod i sit system, det tilladte niveau for piloter er 20 mg per 100 ml blod.Til juni skal Julian Monaghan møde i retten, men han har allerede modtaget sin straf fra British Airways, der har fyret piloten.»Vi har taget denne sag ekstremt seriøst og vil fortsætte med at assistere politiet i deres efterforskningsarbejde. Sikkerheden for vores kunder og personale er altid vores topprioritet. Julian Monaghan arbejder ikke længere for flyselskabet,« fortæller en talsperson fra British Airways.

Det var denne strækning den alkoholpåvirkede pilot skulle have fløjet fra London til Mauritius den 18. januar. (Billede: Skærmbillede fra Google Maps)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx