Af Ritzau - 12/11-16 06:01

Sting går på scenen på Le Bataclan og mindes de dræbteSting går på scenen på Le Bataclan og mindes de dræbte

Vi skal vise hele verden, at vi lever, siger leder af Le Bataclan, hvor 90 koncertgæster blev dræbt sidste år.

storybild

For et år siden blev 130 mennesker dræbt i en række koordinerede angreb i Frankrigs hovedstad. På spillestedet Le Bataclan blev 90 koncertgæster skudt og dræbt. Lørdag aften genåbner stedet, når Sting går på scenen. (Billede: Reuters/Charles Platiau)

Dagen før etårsdagen for angrebet på Le Bataclan i Paris, hvor 90 mennesker døde, går den britiske sanger Sting på scenen lørdag aften, når spillestedet genåbner.

Blandt publikum forventes der at være overlevende og pårørende til dem, der blev dræbt af tre militante fra Islamisk Stat (IS) under en koncert med bandet Eagles of Death Metal 13. november sidste år.

Under genåbningen af Le Bataclan har de medvirkende to vigtige opgaver, som de skal få til at harmonere med hinanden, mener Sting.

- For det første skal vi huske og ære dem, som mistede deres liv under angrebet for et år siden. Og for det andet skal vi fejre det liv og den musik, som dette historiske teater repræsenterer, siger han forud for koncerten.

- Dermed håber vi at respektere mindet samt den livsbekræftende ånd hos dem, der faldt, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Vi må ikke glemme dem.

Sting, der sidst spillede på Le Bataclan i 1979, vil spille en times velgørenhedskoncert. Overskuddet går til de to organisationer, der er blevet oprettet for at hjælpe overlevende samt ofrenes familier: "Life for Paris" og "13 Novembre: Fraternité Verité".

Grunden til at der skulle gå 364 dage, før spillestedet åbnede igen, har været af respekt for ofrene. Det forklarer leder af Le Bataclan Jérôme Langlet:

- Prioriteten har været at tale med ofrene, og den stilhed, der har hersket i al den tid, har været af respekt for deres smerte, siger han til den franske avis Le Monde.

- Men i dag skal vi vise hele verden, at Le Bataclan bevæger sig frem, og at Le Bataclan lever.

13.-14. november 2015 var der flere koordinerede angreb i Paris. Ud over angrebet på Le Bataclan blev der dræbt mennesker ved fodboldstadionet Stade de France og i den centrale del af den franske hovedstad.

I alt blev 130 mennesker dræbt og 351 andre såret.

Søndag morgen vil Frankrigs præsident, François Hollande, og borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, besøge hvert af de steder, angrebene fandt sted, og afsløre i alt seks mindeplader med navnene på de omkomne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx