Af Ritzau - 25/09-16 16:53; Opdateret: 25/09-16 19:00

Store EU-lande advarer Rusland om krigsforbrydelserStore EU-lande advarer Rusland om krigsforbrydelser

Lande i FN's Sikkerhedsråd siger, at Iran og Rusland må ændre strategi i Syrien, hvor der begås forbrydelser.

storybild

"Krigsforbrydelser begås i Aleppo", siger den franske FN-ambassadør, Francois Delattre, og tilføjer, at "de må ikke undslippe straf". (Billede: Reuters/Andrew Kelly)

Rusland og Iran kan blive medskyldige i krigsforbrydelser i Syrien, lyder advarslen fra Frankrig i forbindelse med et møde i FN's Sikkerhedsråd søndag aften.

- Krigsforbrydelser begås i Aleppo, siger den franske FN-ambassadør, Francois Delattre. Han tilføjer, at de skyldige "ikke må undslippe straf".

Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, mener, at det er blevet svært at mødes i rådet på grund af tiltagende spændinger mellem USA og Rusland.

Den samme melding om krigsforbrydelser kom tidligere søndag fra den britiske udenrigsminister, Boris Johnson.

- Rusland er skyldig i at have forlænget denne krig og for at gøre den endnu mere grusom, sagde Johnsen til BBC.

Johnsen henviste til bombardementerne i storbyen Aleppo i de seneste døgn.

- Vi bør se på, hvorvidt disse angreb er blevet rettet mod disse mål, med bevidstheden om at det var mod uskyldige civile, og at det er en krigsforbrydelse, siger han.

FN's Sikkerhedsråd mødtes for at drøfte Syrien klokken 18 dansk tid.

Syriske og russiske krigsfly fortsatte søndag luftangreb mod oprørere i den østlige del af Aleppo, og indbyggerne meldte tidligere om voldsomme angreb natten til søndag.

Det er op til Rusland at redde den våbenhvileaftale, som er tæt på at bryde helt sammen, siger USA, EU og en række europæiske udenrigsministre i en udtalelse.

- Rusland skal bevise, at landet er villig og i stand til at tage ekstraordinære skridt for at redde den diplomatiske situation, står der blandt andet i meddelelsen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Blandt underskriverne på dokumentet er blandt andre udenrigsministre fra Frankrig, Italien, Tyskland, Storbritannien og USA samt en række topembedsmænd fra EU.

Ruslands ambassadør i rådet, Vitalij Tjurkin, er meget pessimistisk omkring fredsprocessen. Han kalder det "en nærmest umulig opgave".

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx