Af Benjamin Krogh - 03/12-15 06:20

To formodede gerningsmænd er dræbt i San BernardinoTo formodede gerningsmænd er dræbt i San Bernardino

To personer er dræbt efter en biljagt, mens politiet undersøger en mistænkelig genstand på gerningsstedet.

Bildstrecke im Grossformat »

To formodede gerningsmænd fra en skudepisode onsdag i Californien, hvor mindst 14 personer mistede livet, er blevet dræbt i en skudveksling med betjente, oplyser politiet i byen San Bernardino på et pressemøde.

De to formodede gerningsmænd - en mand og en kvinde - er blevet skudt i en bil, efter at en biljagt endte i skyderi mellem flere betjente og de to formodede gerningsmænd.

Personerne sættes i forbindelse med et angreb på et center for handicappede i San Bernardino tidligere på dagen med mange døde og sårede.

Op mod 14 er døde ved skyderi i Californien
Op mod 14 er døde ved skyderi i Californien

Ifølge Jarrod Burguan, der talsmand for politiet, var de to formodede gerningsmænd "kampklædte."

Politiet kom på sporet af bilen gennem et tip fra en borger, der førte dem til en bolig. Her flygtede de to personer i bilen ved politiets ankomst, og en biljagt i høj hastighed gennem byen blev indledt.

Den standsede efter en skudveksling mellem politiet og de formodede gerningsmænd. Her blev de to gerningsmænd dræbt, og bilen gennemhullet af skud.

Obama vil gøre op med våbenpolitik efter abortskyderi
Obama vil gøre op med våbenpolitik efter abortskyderi

En tredje person er pågrebet, efter at han blev set flygte fra stedet. Politiet understreger, at det endnu ikke er klart, om den anholdte har været involveret i skyderiet.

- Vi er ret sikre på, at der ikke er flere gerningsmænd på fri fod, siger Jarrod Burguan på et pressemøde.

Der arbejdes stadig på det oprindelige gerningssted, fordi en mistænkelig genstand, som ifølge politiet kan være en bombe, skal undersøges af bombeteknikere.

Ligeledes er politiet i byen i gang med at undersøge en af de mistænktes hjem. Her leder myndighederne blandt andet efter tegn på et motiv, da dette stadig er ukendt.

Flere såret ved skyderi Colorado Springs i USA
Flere såret ved skyderi Colorado Springs i USA

Politiet oplyser, at en person forlod en julefest på handicapcentret efter "en eller anden form for uenighed", men der er endnu intet, der peger på, at det skulle have nogen forbindelse med skyderierne.

På pressemødet kunne politiet ikke bekræfte identiteten på de to formodede gerningsmænd, ligesom Jarrod Burguan ikke ønskede at give et signalement.

Den amerikanske avis Washington Post citerer en unavngiven kilde ved FBI for at oplyse, at den ene gerningsmand arbejdede på handicapcentret. Dette er ikke bekræftet andre steder.

Avisen citerer også en unavngiven myndighedsperson for, at der er blevet fundet en rørbombe på en af de dræbte, formodede gerningsmænd.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: 16 personer meldes såret i skyderi i New Orleans

LÆS OGSÅ: Belgien vil sende sms-advarsel ud ved skyderi og bombeangreb

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx