Af Lars Dinesen - 22/07-17 18:43

Texansk skole indfører endefuld for at bryde reglerneTexansk skole indfører endefuld for at bryde reglerne

Et amerikansk skoledistrikt i Texas, Three Rivers, har indført en regel, der betyder, at eleverne kan blive fysisk straffet, hvis de bryder reglerne.

storybild

Det skriver CBS News

Eleverne i det uafhængige skoledistrikt Three Rivers, der ligger knap 110 kilometer syd for storbyen San Antonio kan se frem til at få enden på komedie, hvis de kaster med papirflyvere, driller sidemanden eller på andre måder forbryder sig imod skolens ordensreglement. For hvert brud på reglerne kvitteres der med et rap i rumpen med et særlig fladt træbat, der er lavet til det samme.

Genindførslen af den fysiske afstraffelse blev tirsdag stemt igennem af skolens bestyrelse, og gælder vel at mærke kun for de elever, hvor forældrene nikker ja til metoden. I staten er der både eksempler på uafhængige skoledistrikter, der tillader eller forbyder at slå eleverne.

Den gammeldags opdragelsesmetode rejser da også kritik fra andre skoler.

»Vi mener, at fysisk afstraffelse burde være en familiebeslutning og ikke en skolebeslutning,« siger skoleinspektøren Sheryl Moore fra Sealys uafhængige skoledistrikt og forsætter:

»Vi giver forældren med al den information, der er nødvendig i forhold til at vurdere et optrin i skolen. De kan selv beslutte sig for, hvad de finder passende, men det er ikke noget vi, som skoledistrikt, vil blandes ind i.«

De fleste stater og distrikter i USA tillader en eller anden form for fysisk afstraffelse af børn.

I Danmark blev det endeligt forbudt for voksne at slå deres børn i 1997, mens skolelærere i 1967 måtte holde inde med at give eleverne med spanskrøret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx