Af - 23/02-16 13:30

Her er verdens bedste by at bo i - Hint: Det er ikke BagdadHer er verdens bedste by at bo i - Hint: Det er ikke Bagdad

Ét af verdens største konsulentfirmaer, Mercer, udgiver hvert år en længe ventet liste over verdens bedste byer at bo i. Danmark sniger sig akkurat ind på en top-10’er.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre i galleriet for at finde København på listen - og for at se, hvilken by, der er verdens bedste at bo i.

Overvejer du at flytte permanent med din familie, at åbne en ny filial med dit firma eller bare at tage på et kort visit til et andet land, så er er der her lidt hjælp til at tage beslutningen om, hvilken by, det kunne være.

Konsulentfirmaet Mercer har i de sidste mange år udgivet en årlig liste, hvor de rangerer verdens byer i alt lige fra kriminalitet til muligheden for at få elektricitet. Samlet laver de så også en liste over verdens værste og bedste byer at bo i.

Her er bydelen, danskerne er bange for
Her er bydelen, danskerne er bange for

Firmaer verden over venter hvert år spændt på listen, da den er meget toneangivende for, hvor det er mest sikkert for firmaets medarbejdere og hvor det er mest profitabelt for firmaet at udvide deres forretninger til. Derudover kan listen også give et boost i turismen for de byer, der ligger i toppen af listen - og omvendt for bundskraberne.

Danmark topper listen med hele to byer: Her bor Europas lykkeligste
Danmark topper listen med hele to byer: Her bor Europas lykkeligste

Listen i år strækker sig i år fra 1-230, og - uden at afsløre for meget - så er bunden fyldt med konfliktzoner - med Bagdad som nummer sjok. Året chok er Paris, men da Mercer vægter sikkerhed meget højt i deres målinger, kan man mistænke terrorangrebet sidste år som en årsag til byen fald.

Europæiske byer ligger, som altid, i toppen med en konstant vinder de sidste mange år. København er den eneste by på listen fra Danmark. Den har sneget sig ind på den samme plads lige inde i top-10 de sidste tre år.

Se nedtællingen til verdens bedste by i galleriet øverst oppe i artiklen.

Røverkøb? Her er fem af Danmarks billigste villaer
Røverkøb? Her er fem af Danmarks billigste villaer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx