Af - 31/01-14 13:01; Opdateret: 01/02-14 11:12

Kendt 'røverdatter' adopteret af japanereKendt 'røverdatter' adopteret af japanere

Japanerne er vilde med skandinavisk børnebogslitteratur. Så vilde, at de nu 'adopterer' en af de mest kendte figurer fra Astrid Lindgrens univers.

storybild

Japanerne er vilde med skandinavisk børnebogslitteratur. Så vilde, at de nu 'adopterer' Ronja Røverdatter fra Astrid Lindgrens kendte univers. (Billede: Studio Ghibli)

Du kender hende højest sandsynligt fra din egen barndom.

Enten har du fået historien læst højt, selv læst den eller set serien om hende og hendes røverslægt på tv.

Historien om den lille pjuskede Ronja Røverdatter fra Astrid Lindgrens fortryllende børnebogsunivers har siden 1981 været fast inventar i skandinaviske børneværelser.

Astrid Lindgrens liv bliver til film
Astrid Lindgrens liv bliver til film

Men snart er det ikke kun skandinaviske børn, der kan lade sig fortrylle af Lindgrens fotælling med karakterer som Mattis, Borka og Skalleper.

Japanerne har nemlig udvist stor interesse for lille Ronja og laver nu fortællingen til en japansk manga-tegneserie, som til efteråret bliver vist på NHK (Nihon Hōsō Kyōkai, red.), som er Japans stats-tv.

Det skete også for Pippi

Det er ikke første gang, at en af Astrids Lindgrens karakterer bliver eksporteret fra Sverige og lavet 'om'. I 1997 lavede et canadisk produktionsselskab historien om verdens stærkeste pige, Pippi Langstrømpe, til en tegneserie. Dog uden den store succes

Derfor er, Saltkråkan AB, som forvalter Astrid Lindgrens værker, heller ikke videre meddelsomme over for den svenske presse, som gerne vil høre om, hvordan aftalen med japanerne er kommet i hus.

Manu Sareen reklamerer for børnebog fra ministerkontor
Manu Sareen reklamerer for børnebog fra ministerkontor

Det er Studio Ghibli med den velrenommerede japanske filminstruktør, animator og tegneserieskaber Hayao Miyazaki, der blandt andet står bag kæmpesucceserne 'Prinsesse Mononoke', 'Chihiro og heksene' og 'Det levende slot', som skal lave den japansk udgave af Ronja Røverdatter. Det bliver dog ikke Hayao Miyazaki selv, men hans søn Gorō Miyazaki, der skal skabe værket.

Jim Lyngvild forarger igen: Døde dyr i børnebog
Jim Lyngvild forarger igen: Døde dyr i børnebog

På Ghibilis hjemmeside skriver de, at de i lang tid har udvist interesse for projektet, og at serien komme til at henvende sig til både børn og voksne. Præcis som Miyazaki er kendt for.

Miyazaki vokset op med Lindgren
Ifølge svensk metroxpress er Gorō Miyazaki angiveligt selv vokset op med Astrid Lindgrens fortællinger. I hvert fald var hans far, Hayao Miyazaki, som også var kendt filminstruktør og tidligere har vundet en Oscar, stor fan af den svenske forfatter. Allerede tilbage i 1971 forsøgte han at lave en animeret version af Pippi Langstrømpe. Den var Fru. Lindgren dog ikke med på.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Medie: Her blev Avicii fundet død
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx