Af - 09/06-15 11:55

Norsk piges vigtige budskab går verden rundt på et døgnNorsk piges vigtige budskab går verden rundt på et døgn

En 19-årig nordmand er overvældet over, hvor meget opmærksomhed hun har fået på mindre end et døgn.

Bildstrecke im Grossformat »

Pas på, hvad du deler på de sociale medier. Før du ser dig om, kan hele verden have set de informationer, du troede, var private.

Det faktum satte den 19-årige norske studerende Synne Lepsøe Sandberg sig for at bevise, da hun i går eftermiddag havde lige under et døgn tilbage inden sin mundtlige eksamen i faget Medier og Informationskundskab.

- Hej! Mit navn er Synne. Jeg har en mundtlig eksamen om farerne ved sociale medier om præcis 23 timer. Vær sød at hjælpe og DEL og LIKE dette billede, og skriv fra HVILKEN by, du så det i kommentarfeltet. Lad os se, hvor langt det vil nå, skrev Synne på engelsk på et stykke papir, hun efterfølgende lagde op på sin egen Facebook-profil.

Stærkt budskab fra 2007 går pludselig viralt i 2015: - Vi er dybt overraskede
Stærkt budskab fra 2007 går pludselig viralt i 2015: - Vi er dybt overraskede

Og nu, godt 24 timer senere, kan man vel roligt sige, at eksperimentet er vellykket.

I skrivende stund er billedet således blevet delt mere end 31.000 gange, det har fået mere end 30.000 likes og 36.000 mennesker lige fra Filippinerne til Rusland har kommenteret, at de har set billedet.

- Det er helt overvældende. Jeg tænkte, at jeg måske ville få rundet 100 kommentarer; måske en besked fra familie eller venner i USA eller England. Men jeg havde aldrig troet, at det skulle nå sådanne proportioner, siger Synne Lepsøe Sandberg til den norske avis VG, som allerede i aftes fangede hende efter at have set opslaget.

Jobløse Mikkels kæreste fik viral idé: Så mange job er han blevet tilbudt
Jobløse Mikkels kæreste fik viral idé: Så mange job er han blevet tilbudt

I forbindelse med eksperimentet var Synne nødt til at gøre sin Facebook-profil så offentlig som muligt, så alle i hele verden havde mulighed for at se, dele og kommentere billedet. Og det er netop det, hun prøver at sætte fokus på, at man skal være varsom med.

- Det er meget sjovt, men næsten også lidt skræmmende. Jeg har set lignende opslag før, men jeg troede ikke, at noget, jeg lagde op, kunne få så meget opmærksomhed, siger Synne Lepsøe Sandberg og supplerer:

- Dette har gjort mig meget mere opmærksom på, hvilke konsekvenser dette kan have og at man skal være forsigtig.

Svensk lærer hyldes på Facebook: Sådan får han ro i klassen
Svensk lærer hyldes på Facebook: Sådan får han ro i klassen

Og det første, Synne gjorde efter eksamen, var da også at gøre sin profil privat igen. Derfor er det ikke længere muligt at dele og kommentere opslaget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx