Af Sebastian Bjerring Jensen - 26/05-17 18:12

Trumps besynderlige håndtryk fortsætter: Men taber han denne gang?Trumps besynderlige håndtryk fortsætter: Men taber han denne gang?

Flere af Donald Trumps besøg hos og af statsledere har kastet nogle besynderlige håndtryk af sig, og nu har vi måske en vinder af prisen, som det mest mærkværdige.

Bildstrecke im Grossformat »

Torsdag mødte den amerikanske præsident nemlig for første gang Emmanuel Macron, der netop har vundet præsidentvalget i Frankrig, og der talte de kort sammen foran den fremmødte verdenspresse.

Saudisk konge gav hånd til Trump og førstedame
Saudisk konge gav hånd til Trump og førstedame

I slutningen af den korte samtale gav de formelt hinanden hånden, men håndtrykket var både ualmindeligt langt og akavet. For som man kan se i videoen herunder, så er det tydeligt, at Trump i to omgange prøver at fravriste sig håndtrykket, men at den franske præsident holder fast.


Løkke inviterer Kinas ledere på snarligt genbesøg i Danmark
Løkke inviterer Kinas ledere på snarligt genbesøg i Danmark

Donald Trump er efterhånden blevet kendt for sine lange og besynderlige håndtryk, når han mødes med statsledere verden over. Hidtil har det været den amerikanske præsident, der har haft 'overhånden' i håndtrykkene, men denne gang fik han altså kamp til stregen af Macron.

Trump blev stærkt kritiseret, da han mødte Japans premierminister Shinzo Abe, hvor den amerikanske præsident holdte et fast greb i hele 19 sekunder.


Egyptens præsident Sisi er en stor beundrer af Trump
Egyptens præsident Sisi er en stor beundrer af Trump

I den forbindelse udtalte kropssprogekspert Joe Navarro til huffingtonpost.com:

- Trump har før gjort det samme med andre politiske overhoveder. Han trækker i deres arme, og det får dem til at se fjollede ud. Desuden strider især dobbelthåndtrykket imod asiatisk etikette, hvor bagsiden af hånden betragtes som et mere intimt område. Under den lange, pinlige udveksling klappede Trump således bagsiden af præsident Abes hånd tre gange. Den slags signalerer et tæt personligt forhold, der i dette tilfælde ikke eksisterer. Og det får modtageren til at fremstå underdanig og mindre magtfuld end giveren. Faktisk synes jeg, at hele udvekslingen var pinlig.

Og netop de små træk, som Trump udfører, har fået flere op af stolene. Det var i hvert fald en af de helt store samtaleemner, da Trump gav Neil Gorsuch hånden efter at have nomineret ham som ny højestreretsdommer.


LÆS OGSÅ: Billedet af Trump og Løkkes håndtryk får folk til at rase

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afslører nye detaljer: Sådan mødte...
bt.dk
Coop lukker 50 butikker
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Wozniacki truer med boykot: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx