Af Julie Laurs Bundgaard - 15/11-17 12:36

Overvejer din chef at fyre dig? Her er 10 tegn, du skal holde øje medOvervejer din chef at fyre dig? Her er 10 tegn, du skal holde øje med

Får du mindre og mindre ansvar på arbejdet, opfører din chef sig mærkeligt over for dig, eller føler du dig frosset ude. Så kan det være, at der er en fyreseddel på vej.

storybild

Arkivfoto: Iris

I hvert fald hvis du spørger ledelseskonsulenten Liz Ryan, der har lavet en liste over signaler, der indikerer, at du kan være på vej ud af vagten. Listen med ti helt tydelige tegn er blevet publiceret i det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

Her er signalerne, som du skal holde øje med, og som kan indikere, at du er ved at blive erstattet:

1. Ud af det blå beder din chef dig om at oplære dine kollegaer i dine opgaver.

2. Din chef plejede at inkludere dig i planlægning og delte idéer for fremtiden med dig, men pludselig er han eller hun stoppet, og du er ikke helt klar over hvorfor.

3. Din chef stopper med at invitere dig til møder, som du ellers plejer at deltage i.

4. Lidt efter lidt fratager din chef dig dine mest interessante og højprofilerede projekter og giver dem videre til dine kollegaer.

5. Du havde en plan for det næste lange stykke tid, som din chef allerede havde godkendt, men pludselig er det som om, den ikke eksisterer længere. Din chef lader som om, han eller hun ikke har nogen idé om, hvilke opgaver du skal arbejde på næste år.

6. Du plejede at håndtere værdifulde klienter og arbejde tæt sammen med din chef. Ny fryser han eller hun dig pludseligt ude og vil kun kommunikere med dig via e-mail eller gennem en mellemmand.

7. Du kan ikke booke et møde med din chef. Han eller hun kan ganske enkelt ikke finde tid til at mødes med dig.

8. Det tager ugevis for din chef at svare på de e-mails, du skriver, og når du møder din chef på gangene og stiller ham eller hende et spørgsmål, svarer han eller hun: 'Jeg har for travlt lige nu, lad os tales ved senere', men det bliver aldrig til noget.

9. Dine kollegaer bliver ved med at kigge forbi dit skrivebord med et forvirret blik for at sige: 'Chefen bad mig om at planlægge et møde med dig, så du kan oplære mig i dine opgaver. Hvornår har du tid? De er ikke klar over, hvorfor chefen beder dem gøre det, men din mavefornemmelse ved hvorfor.

10. Dine instinkter siger dig, at din chef vil af med dig. Det er vigtigt, at du lytter til din mavefornemmelse - den tager sjældent fejl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx