Af - 02/04-16 12:30

Kvinder med kloge partnere vælger dette fraKvinder med kloge partnere vælger dette fra

Kvinder med en præference for intelligente partnere viser i mindre grad interesse i mandsdominerede fag som matematik og videnskab.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du som kvinde har en høj lidenskabelig interesse i kloge partnere, så har du derimod en lav videnskabelig interesse i fag som for eksempel matematik. Det viser ny forskning ifølge Science Daily.

Forskerne fra Buffalo Universitet, USA, der står bag undersøgelsen, bygger deres studie på tidligere forsøg, som har påvist, at når kvinder har fokus på romantiske mål, så påvirker det deres karrierevalg inden for videnskaben.

Blondiner har den højeste IQ - sorthårede lavest
Blondiner har den højeste IQ - sorthårede lavest

Det nye studie påviser nu, at jo mere kvinder tænder på intelligente partnere, jo lavere interessere har de i videnskabelige fag.

- Kvinder, der har en mere traditionel præference i at date folk, der er mere intelligente end dem selv, er også dem, der distancerer sig selv fra matematiske, teknologiske og videnskabelige fag, når de tænker på deres romantiske mål, siger Lora Park, hovedforfatter af studiet, ifølge Science Daily, i en pressemeddelelse fra Buffalo Universitet.

Forskere: Derfor bander intelligente mennesker mest
Forskere: Derfor bander intelligente mennesker mest

Studiet er publiceret i det videnskabelige magasin Journal of Applied Social Psychology.


LÆS OGSÅ: Forskere: Sjove mennesker er de klogeste

LÆS OGSÅ: Dette synes mænd er sexet og skræmmende hos kvinder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx