Af - 21/08-16 11:22

Forsker: Vaping ER sundereForsker: Vaping ER sundere

En britisk forsker kritiserer synet på e-cigaretter som værende farlige og konkluderer på baggrund af et nyt studie, at de er et klart sundere alternativ til almindelige cigaretter.

storybild

(Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen )

Et studie baseret på et online spørgeskema blandt 941 tidligere rygere, der nu ‘vaper’ (inhalerer damp fra en e-cigaret, red.) i stedet for at ryge cigaretter, viser, at 66 procent af de tidligere rygere oplever en forbedring af problemer med luftvejene.

Det skriver det videnskabelige onlinemedie Science Daily.

LÆS OGSÅ: Hér må du ikke længere ryge din e-cigaret

Studiet er udført af forskere fra Queen Mary Universitetet i London, og studiets hovedforfatter har i forbindelse med udgivelsen udtalt:

- Der er ingen tvivl om, at e-cigaretter er meget sundere end konventionelle cigaretter, men rygere bliver stadig forledt til at tro, at de er farlige. Denne misinformation inkluderer en misfortolket rapport på rotter, der påstår, at når man vaper, så øger man sårbarheden for infektioner. Vores opdagelser fra mennesker, der vaper, viser, at det ikke er sandt, siger professor Peter Hajek ifølge Science Daily.

LÆS OGSÅ: Kevin blev forbrændt: E-cigaret gik op i flammer under opladning

Han påpeger, at selvom studiet er baseret på indrapporteret data, så giver resultaterne information nok til at konkludere, at når man vaper, så øges risikoen for infektioner ikke - og at det endda kan formindske infektionerne.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Addiction Research & Therapy.

LÆS OGSÅ: E-cigaret eksploderer i munden på teenager

LÆS OGSÅ: Claus advarer andre: E-cigaret eksploderede i hånden på ham

LÆS OGSÅ: Dan blev arret for livet: E-cigaret eksploderede i lommen

LÆS OGSÅ: E-cigaret skød hul i Kenneths tunge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx