Af - 01/09-16 22:10

Raser over SFO: Det er det mest kvalmende, jeg længe har setRaser over SFO: Det er det mest kvalmende, jeg længe har set

En SFO i Trondheim tilbyder kønsopdelte aktiviteter. Og det har fået folk til tasterne i Norge.

Bildstrecke im Grossformat »

En norsk politiker uploadede i går et billede på Facebook af programmet for de nye børn i en SFO. Det kan lyde harmløst, men det fik hurtigt mange kommentarer.

SFO'en er nemlig kønsopdelt, og det vil sige, at programmerne, for hvad pigerne og drengene skal, er markant forskellige.

- Jeg troede først det var en joke. Jeg troede ikke, det var normalt at dele drenge og piger op - og især ikke så stereotypisk som dette. Det var lidt overraskende i 2016, fortæller Hanne Moe Reitan, der lagde billedet op, til NRK om SFO'en i Trondheim

Mor raser mod skole: - Hvorfor inviterede I ikke Caroline med?
Mor raser mod skole: - Hvorfor inviterede I ikke Caroline med?

For pigerne er der primært stillesiddende ting på programmet. De første to gange de mødes, skal de for eksempel lave deres egne armbånd, og de næste to gange står den på egne penalhuse.

Det skriver NRK.

Til forveksling skal 'gutterne' lave rigtige 'mandeting'. De starter med at skulle se en rigtig drengefilm, hvorefter den står på 'PC-dag'. Og når pigerne begynder på deres pæne nye penalhuse, skal drengene i gymnastiksalen og lave 'fart og motion'.

16-årige Alice: Idræt i skolen skal IKKE være obligatorisk
16-årige Alice: Idræt i skolen skal IKKE være obligatorisk

Og det er noget, der får nordmændene til tasterne. I kommentarfeltet til artiklen skriver 'Ingrid' for eksempel:

"Dette er det mest kvalmende, jeg længe har set, når det gælder stereotyper af piger og drenge! At du bliver lært op til at noget er 'kvindeting' og noget er 'mandeting' fra du går i børnehaveklassen vil føre til, at piger, der kan lide fodbold og træsløjd, og drenge, der kan lide sang og ballet, vil føle sig anderledes," skriver brugeren.


Skolen forsvarer sig dog med, at det er et tilbud, eleverne selv har ønsket.

- Vi har taget børnene med på råd, og det er et tilbud, eleverne har glædet sig til i 3. og 4. klasse, fortæller rektor på Steindal skole, Kristin By Vollset, til NRK.

Irina raser: Hold op med at anmelde mine bryster
Irina raser: Hold op med at anmelde mine bryster

Hun understreger også, at ordningen allerede har været en del af SFO-tilbuddet i nogle år, og at det kun er halvanden time ud af 20 timer i skolefritidsordningen.

På trods af, at det er et frivilligt tilbud til børnene, vil skolen dog tage det op i forældreudvalget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx