Af Ritzau - 17/11-16 11:33

Øget arbejdsløshed i Frankrig er dårligt nyt for HollandeØget arbejdsløshed i Frankrig er dårligt nyt for Hollande

Der er en svag stigning i ledigheden, selv om præsident Hollande har sat alt ind på at skabe beskæftigelse.

storybild

Stigende ledighed i Frankrig er nedslående nyheder for præsident François Hollande. Han er ved at tage stilling til, om han skal genopstille ved præsidentvalget i april næste år. (Billede: Scanpix/Fadel Senna)

Arbejdsløsheden i Frankrig steg med 0,1 procentpoint til 9,7 procent i tredje kvartal. Det viser nye tal fra den offentlige statistik.

Tallene er nedslående nyheder for præsident François Hollande. Han er ved at tage stilling til, om han skal stille op ved præsidentvalget i april næste år.

Ledigheden lå i månederne juli, august og september på 9,7 procent. Den lå i de tre foregående månederne på 9,6 procent. Det betyder, at omkring 2,8 millioner mennesker er registreret som arbejdsløse.

Den lille stigning i ledigheden kommer efter en markant nedgang midt på året. Ledigheden ligger stadig 0,4 procentpoint lavere end i tredje kvartal sidste år.

Hollande har sat alt ind på, at han som præsident skal skabe øget beskæftigelse.

Socialisterne overtog magten i 2012. På det tidspunkt var arbejdsløsheden på 9,3 procent i selve Frankrig. Den var på 9,7 procent totalt, når oversøiske områder medregnes.

Sidste år steg ledigheden til lidt over 10 procent. Herefter faldt den atter til 9,6 procent i sommeren 2016 - det største fald på så kort tid i 20 år.

Hollande er den mest upopulære præsident i efterkrigstiden. Han ventes i midten af december at give meddelelse om, hvorvidt han vil forsøge at blive genvalgt.

Frankrigs tidligere økonomiminister Emmanuel Macron meddelte lørdag, at han stiller op som kandidat ved præsidentvalget.

Den 38-årige Macron opnåede på kort tid stor popularitet som økonomiminister. Men iagttagere mener ikke, at han store chancer for at gøre sig gældende for alvor i valgkampen.

I sine to år som økonomiminister i Hollandes regering gik Macron direkte op imod ortodoks socialistisk økonomi. Han satte spørgsmålstegn ved 35 timers ugen.

I flere måneder har der været spekulationer i franske medier om, at han måske vil stille op i konkurrence mod socialisten François Hollande og Nicolas Sarkozy og Alain Juppé på højrefløjen.

Det franske præsidentvalget holdes over to runder i april og maj næste år.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx